Information

Valkampanjen, så här gjorde vi!

Som några av er säkert såg, var med på, och besökte, så kampanjade vi, med begränsade medel, i höstas inför Riksdagsvalet. Vi ställde inte upp lokalt, utan kampanjade för att komma in i Riksdagen. Nu nådde vi inte målet, men vi gick rejält framåt både i riksdagsvalet och i många kommuner. Valresultatet till Riksdagen gick från 0,4% röster 2010 till 3,12% 2014, och från att ha representation i en kommun efter valet 2010 till att ha det i tretton kommuner efter valet 2014.

Vi hade inte möjlighet, som de flesta andra partier i Jämtland, att ställa upp stuga på torget, inte heller att bemanna den hela veckorna, utan vi försökte i stället synas så mycket vi kunde de få timmar vi stod varje lördag. Vårt ”valpartytält” väckte i alla fall uppmärksamhet hos de andra politikerna, som påstod att de slog vad med varandra om när vårt tält skulle blåsa bort… Jag kan förstå att det kunde se riskabelt ut, och ibland hoppade tältet runt som värsta discotältet (ackompanjerat av Feministiskt Initiativs valskiva) men vi hade tänkt på den saken och förankrat det med betongstenar.

IMGP9971

Vi bjöd på godis, guldpengar, ekologisk frukt och kakor och dryck. Vi delade även ut ”riksdagsarmband”, med rosa, röda och gröna rörpärlor, och de som ville fick komma in till oss och göra sitt eget armband. Naturligtvis delade vi även ut broschyrer och valsedlar och diskuterade och svarade på frågor. Sen passade vi även på att gå runt och sätta upp affischer på stan varje lördag. Även i Härjedalen bedrevs valkampanj, du kan se lite av den HÄR!

10600358_10203528892556318_4998995710300644320_n

Golvet i tältet täckte vi med presenning och trasmattor, vi hade ett bord täckt med ett rosa lakan där vi kunde duka fram det vi ville visa upp, en handlingskraftig medlem lyckades även hyra ett bord på en secondhand butik så vi fick bättre utrymme. Inne i tältet fanns saccosäckar att sjunka ner på, för de som ville fika eller göra armband, och utanför hade vi de fina rosa #taplats-stolarna.

IMGP9987 IMGP9985

Vi hade en otrolig tur med vädret, det var varmt och torrt alla tre lördagarna, så vårt tält kändes nog ganska inbjudande och lättsamt för många. Jag är stolt över vad vi lyckades med små medel, och hoppas vi kan lyckas ännu bättre nästa valkampanj.

IMGP0067

En av de saker vi gjorde var att fråga medlemmar och besökare varför de valde att rösta på Feministiskt Initiativ, och sen skrev vi eller de själva upp dem på ett plakat. Det som skrevs ner har jag sammanställt och under valkampanjen skickade jag delar av det till tidningarna som insändare. Nu tänkte jag lägga ut dem några i taget här på bloggen, för att visa upp varför vi i Jämtlands län tycker Feministiskt Initiativs politik behövs!

Ingrid Mårtensson, vice ordförande Feministiskt Initiativ Jämtland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s