Aktuellt / Debattinlägg / Information / Pepp

Valkampanj igen?

I går höll Sverigedemokraterna en presskonferens angående hur de tänkte agera när det skulle röstas om budgeten i dag.

Det fanns alltså tre budgetförslag, SDs egna, Alliansens och Regeringens. Först kommer en omröstning att ske mellan SDs och Alliansens budgetar, där naturligtvis alliansen vinner i kraft av större antal. Därefter kommer Alliansens budget att ställas mot Regeringens, och frågan var om SD skulle välja att rösta med Regeringen, med Alliansen eller lägga ner sina röster. Hur de olika budgetarna såg ut kan du se HÄR!

Skillnaden är inte så väldigt stor (fast det handlar förstås om miljarder, så summorna är gigantiska). De största skillnaderna mellan SD och de två andra är främst när det gäller posterna ”Internationellt bistånd”, ”Migration” och”Integration och jämställdhet”, där SD ligger ganska långt under de andra. Vilket i sig är intressant eftersom en av deras stötestenar i debatter är att det är bättre att hjälpa på plats, vilket innebär att de borde vilja lägga mer på ”Internationellt bistånd” än de andra.

Presskonferensen direktsändes som sagt, i flera medier. De som talade var tillförordnad partiordförande Martin Karlsson och finansekonomiska talespersonen Oscar Sjöstedt. Inledningsvis pratade de om de tre budgetalternativen och enligt dem var, förstås, den egna budgeten stark, och de andra två svaga. Enligt dem var regeringens budget starkare inom välfärden, och alliansen starkare inom skattesänkningar men, enligt SD, båda var lika svaga när det gäller invandring. De menade därför att de måste väga in även sin syn på regeringen och sin tro på dem.

Därefter tar de tillfället i akt, att i direktsändning, i drygt 20 minuter berätta om sin syn på invandringen. De har även börjat använda ett nytt begrepp, ”Äldrekollektivet” som de använde istället för ”Pensionärer” och som vanligt säger de ”Massinvandring” istället för ”Invandring”. Det senare visar ords betydelse för hur vi uppfattar saker och ting, det vet SD och därför vill de gärna prata om en ”massinvandring” för att förstärka den uppfattning som de har, men inte så många andra. Ordet ”äldrekollektivet” innefattar som jag uppfattar det alla äldre, oklart från vilken ålder, och då innehåller det även de som fortfarande arbetar efter pensionsålder, vilket ofta är högavlönade, som får marginellt högre skatt av regeringens budget. Genom att använda ordet äldrekollektivet i stället för pensionärer kan de rösta emot regeringens budget och fortfarande säga att de gynnar ”äldrekollektivet”.

Efter sin partireklam så kommer slutligen beskedet att de ska rösta med alliansen (och alltså emot många av de löften de gav i valrörelsen) och att om det sen blir alliansen som blir regeringsalternativ så kommer de vara beredda att rösta emot ett framtida budgetförslag från dem… De är tydliga med att om ingen följer deras åsikt vad gäller invandring kommer de att vara beredd att fälla även nästa budget.

De skrev även ett pressmeddelande som skickades ut, med samma information som det de sa under presskonferensen:
”Riksdagsgruppen har därför fattat ett principiellt beslut om att Sverigedemokraterna kommer att agera för att försöka fälla varje regering som väljer att verka för en ökad invandring och ge Miljöpartiet ett avgörande inflytande över svensk migrationspolitik.”
De är väldigt tydliga med att den enda fråga som egentligen är viktig för dem är invandringen, och bara en budget som möter dem i den frågan och som inte samarbetar med Miljöpartiet kommer de att vara beredda att stötta.
”Vi tar emot ungefär tio gånger så många asylinvandrare som genomsnittet i EU”
De siffror de tar upp stämmer inte med den statistik som finns tillgänglig för EU. Vi tar visserligen emot mer än genomsnittet, som är ungefär 15000 per land under 2013, men långt ifrån tio gånger. Vi tog emot drygt 50000 under 2013, alltså drygt tre gånger så mycket som snittet. Det finns säkert de som tycker att det också är för mycket, men det är ändå långt i från de siffror som SD påstår. När det gäller invandring som helhet, beräknat efter invandrare/invånare i landet, ligger vi först på delad nionde plats i Europa (siffror för 2010), statistik hämtad HÄR och HÄR.

Så, idag har det varit debatt i riksdagen hela dagen som avslutades med en omröstning där, som väntat, regeringens budget föll. Statsministern tog därefter beslutet att utlysa extraval, som kommer att bli den 22 mars. Läs gärna mer HÄR och HÄR!

”Sverigedemokraterna höll en presskonferens efter att Löfven meddelat om ett omval. På den bekräftade partiet att de önskar att ett nyval ska handla om invandringen. Mattias Karlsson kallade det en ”folkomröstning om invandring.””

Så, nu mer än någonsin, behövs Feministiskt Initiativ som verklig motvikt mot Sverigedemokraterna och vi är redo!

På Feministiskt Initiativs Facebooksida finns nu en uppmaning att ladda för en valkampanj, läs mer HÄR!

Vi kör ett medlemsmöte den 15 december, för att förbereda oss för en valkampanj här i Jämtland, mer information hittar du HÄR!

20140522-150355-54235058.jpg

”- Det är klokt av statsministern att be svenska folket om råd i den här situationen. Det vore inte rimligt att tänka sig att regeringen skulle administrera en budget som alliansens partier utarbetat som dessutom skulle fällas av SD om det inte fanns med besparingar på pengar till flyktingmottagning och invandring, säger Gudrun Schyman.

För Feministiskt initiativ innebär det att vi måste mobilisera till val igen. Denna gång går vi in i en valrörelse med över 22 000 medlemmar! Vi är många som vill mycket och nu får vi möjligheten att visa det, betydligt tidigare än vad vi trodde. Vår kongress i mitten av februari kommer nu även att bli en valkonferens.”

Kom i håg att anmäla dig till kongressen 13-15 februari som nu även blir valkonferens, du som är medlem ska ha fått ett mail med instruktioner. Det finns sex platser vikta för oss i Feministiskt Initiativ Jämtland, och utöver det är det först till kvarn som gäller, så om du är intresserad, anmäl dig så snart som möjligt. Information om kongressen/konferensen kommer att läggas ut allt eftersom HÄR!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s