Debattinlägg / Information / Pepp

Valkampanj samt Jämtland, Feministiskt Initiativ och Välfärden!

I veckan på började vi en serie om varför olika jämtar väljer att rösta på Feministiskt Initiativ, du hittar det HÄR! Det blev aktuellt igen mycket fortare än vi anat, nu är det dags att ladda för en valkampanj igen! Om du har tankar, idéer och uppslag om hur vi skulle kunna kampanja, så vi når hela Jämtland, hör gärna av dig här, eller via vår mail jamtland@feministisktinitiativ.se, eller kom på det medlemsmöte vi har den 15 december, mer information hittar du HÄR!

En av Feministiskt initiativs prioriterade frågor i valet i höstas var ”Välfärden”. Vi vill bland annat ha en starkare välfärd utan vinstuttag, vi vill ha en normkritisk pedagogik i förskola och skola, vi vill att skolan ska vara statlig och likvärdig och vi vill avskaffa RUT- avdraget samtidigt som vi önskar stoppa inskränkningar i stöd och service.

Under höstens valkampanjen frågade vi våra medlemmar och andra varför de valde att rösta F, här är några av svaren. De kan vara bra att ha till hands om du hamnar i diskussion, med släkt, vänner, bekanta och kollegor, om varför Feministiskt Initiativ behövs i riksdagen.

”Jag röstar F! för att jag vill kunna välja min framtid själv, inte få den vald åt mig av andra.”

”Jag röstar på F! för att det är det enda parti som på riktigt tror på allas lika värde, för att F! tar rasismen på allvar, för att F! har en suverän skolpolitik för att F! har en utmärkt arbetarpolitik, och för att jag är jävligt trött på könsroller, både som man och hur en man ska vara och att tjejer fortfarande behandlas som skit.”

”Jag röstar på F! för att det behövs folkbildning om normer och det strukturella förtryck de medför; sexism, rasism, klassförtryck, etnotism, heterosexism, ableism och cissexism. Vi måste på allvar prata om det och förändra det. För det behövs mer kunskap om dessa frågor i riksdagen, det saknas idag. F! har den kunskapen.”

”Jag röstar på F! för att alla barn ska kunna känna sig trygga och inte bli kränkta i skolan.”

”Jag röstar på F! för att jag vill ha fortsatta valmöjligheter inom skola, vård och omsorg, men utan vinstuttag ur verksamheten.”

”Jag röstar rosa för att mina barn ska få välja sina liv själva, inte få dem valda åt sig av patriarkatet!

”Jag röstar på FI för mina rasifierade vänner, mina vänner som inte faller inom binära kön eller heteronormativa förhållande, och för mina kvinnliga medsystrar som på tok för länge glömts bort.”

”Jag röstar rosa för att som svart kvinna drabbas jag av båda sexism och rasism. Jag vill att mina framtida barn får växa upp i ett Sverige där de känner sig trygga. Det är vad F! arbetar för.”

”Jag röstar rosa för att jag vill ha ett regeringsskifte.”

De här anledningarna är fortfarande giltiga, och det finns dessutom många fler anledningar och därför kampanjar vi fram till valet 22 mars för att Feministiskt Initiativ ska komma in i riksdagen och aktivt kunna påverka styrningen av Sverige så den blir mer tydligt inriktad på att ge välfärd till de som mest behöver den.

Ut med rasisterna,
In med feministerna!

IMGP2961

Häromdagen skrev jag ett debattinlägg om Lucia (HÄR), och nu har det i tidningarna dykt upp en skola som följer både läroplanen och skollagen, men vad händer då? Läd gärna HÄR och läs gärna det HÄR debattinlägget också. Det är verkligen på tiden att genus, normkritik och intersektionalitet blir mer allmänt känt i vårt land!

Ingrid Mårtensson, vice ordförande i lokalavdelningen Feministiskt Initiativ Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s