Information / Pepp

FI Jämtland i pressen

Ett av de sätt vi har att nå ut med vårt budskap är att synas i media på olika sätt, och det här är en del av det vi gjort hittills.

P4 Jämtland gjorde nyligen en radiointervju med vår ordförande, My Svensk, du kan hitta den HÄR!

I våras var även två av våra medlemmar med i Östersundspostens podd, lyssna HÄR.

FI Jämtland fick även en del press under höstens kampanj, på Östersundspostens blogg, HÄR, Länstidningens nät- och papperstidning, HÄR. Ett antal insändare fick vi också in, samma i båda tidningarna, och en del av dem har du även kunnat läsa på bloggen. Insändarna kan du läsa HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.

Vår valvaka dokumenterades oxå, med vimmelbilder bland de andra partierna. Undrar du vilken vaka som är vår så är det bara att se vilka bilder som är glittrigast och gladast av de HÄR.

I går var det dags igen, Östersundsposten gjorde en telefonintervju med My och så HÄR blev resultatet.

Innan du läser artikeln vill jag bara påpeka några felaktigheter i den:

”Under höstens val hade Fi ingen riktig lokalavdelning i Jämtland och Härjedalen, vilket slutade med att en handfull partimedlemmar tvingades sköta allt kampanjande på egen hand.”

Ingen ”tvingade” oss, utan vi, precis som aktivister i hela landet, VALDE att kampanja. FI har inte ekonomi att avlöna någon i kampanjarbetet, det här var något vi gjorde med glädje, det var inte unikt för Jämtland. Det beror inte heller på att vi då var en medlemsgrupp och inte en lokalavdelning, däremot har vi nu erfarenhet, vet mer vad so krävs för att genomdriva en kampanj, och därmed har vi bättre förutsättningar att gära en ännu bättre kampanj.

”Resultatet blev därefter. 2,43 procent av länsbefolkningen röstade visserligen på partiet i riksdagsvalet, men kommunalt fick de försvinnande få röster och varken i Ragunda eller Strömsund röstade en enda person på dem.”

Vi ställde inte upp vare sig i landstings- eller kommunvalet, så det är helt otroligt att vi ändå fick röster i kommunerna. Det tyder snarare på ett stort intresse för oss än ett ointresse som artikeln antyder.

Intervjun med My är däremot konkret och korrekt, och nu gör vi det här tillsammans. Färga Jämtland rosa!

IMGP2969

Hälsningar Ingrid, som nu kan skriva pressfotograf i min CV!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s