Pepp

I kväll blir det TV och lite pepp!

Lördag kväll, TV-soffan kan locka, kanske efter en dag med julstök, kanske efter en natt på klubb, så i dag visar jag några olika klipp som handlar om feminism eller om Feministiskt Initiativ, så du kan ladda inför vårt medlemsmöte på måndag!

Gudrun Schyman har varit med i Gomorron Sverige på SVT, det kan du se HÄR.

I Musikhjälpen är Linnea Henriksson (som bidragit till valskivan med låten ”Dum i huvet”) en av de tre programledarna. Hon höll ett feministiskt brandtal i direktsänd radio. Anledningen var att hon blev så upprörd över att ojämställdheten mellan kvinnor och män är en av anledningarna till att spridningen av HIV är så svår att stoppa, du kan se och höra HÄR.

Dessutom kan vi glädjas åt att vi fått en utmärkelse, ProVokas pris 2014 ”för bästa provokation i syfte att förändra samhället till det bättre”. Motiveringen är: ”För en envis och engagerad kamp för ett jämställt samhälle utan rasism och diskriminering i konflikt med den fördummande tillväxt- och konsumtionsnormen pimpad med militarism”. Läs mer HÄR, men hoppa gärna över kommentarerna, som är en ganska onyanserad blandning av feltolkningar och annat.

IMGP2994Så, när du tagit in det här, sov sött, dröm rosa drömmar och ladda för måndagens medlemsmöte (läs HÄR), så du kommer med många idéer och uppslag! Här får du några saker du redan nu kan börja med!

– Om du julbakar, gör gärna FI-inspirerad dekoration på någon/några kakor, fota och lägg ut i sociala medier märkt med #fikaka

– Om du gör/ser/upplever något som har med Feministiskt Initiativs väg till riksdagen att göra, vad som helst, från att du målat dina naglar rosa, till att du debatterat politiska frågor med någon, dela med dig på sociala medier och märk med #vigördettillsammans

De här finns redan med under #fikaka, bidra med fler så visar vi upp FI Jämtland digitalt:

IMGP0063 beskärd

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s