Information / Pepp

Första rapporten från Inspirationsmötet!

I slutet av 2014, den 30 december, var vi några från FI Jämtland som reste till Sundsvall och gick på Inspirationsmöte med bland annat Gudrun Schyman. Vi träffade även medlemmar från FI Sundsvall, FI Härnösand, FI Ljusdal och FI Nordanstig.

Här kommmer en första rapport, Fredriks upplevelse av mötet:

Rapport från Peppmöte med Gudrun.

Jag tycker att mötet var fantastiskt bra, informativt och roligt. Gudrun kom med många bra tips på hur vi som lokalavdelning kan jobba, både i kommun och landsting även om vi inte har någon plats inom dessa än. Det jag framför allt tyckte var ett bra tips var att sitta med på kommunfullmäktigemöten då dessa är öppna för alla, ta reda på vilka frågor som diskuteras och hur representanter i fullmäktige ställer sig till dessa. Ställa frågor både på dessa möten men också i öppna brev till fullmäktige om det fungerar bättre. Diskutera vad som sagts på mötena och ifrågasätt, skriv insändare och se till att ta plats i dessa rum. Vi pratade även om folkbildning och enkla medel för att bistå med detta. En väldigt bra källa att referera till är CEMR-deklarationen (den europeiska deklarationen om jämställdhet för män och kvinnor på kommunal och regional nivå), och se över så att denna blivit påskriven i kommunfullmäktige. Något jag tyckte var en väldigt bra strategi var att agera som om vi faktiskt har platser i kommun och landsting, skapa en skuggkommungrupp, och att redan nu bygga en god kontakt med nyckelpersoner inom kommun och landsting.

Fredrik Öhrnell, ledamot i Fi Jämtland.

Mötet hamnade både i press, läs HÄR, och på TV, kolla HÄR. På slutet av inslaget syns våra ryggar, där vi sitter mitt i lokalen och lyssnar aktivt!

IMG_0009

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s