Aktuellt / Information

Skugga kommuner och möt FI!

Vi är fortfarande under en uppbyggnadsfas inom FI Jämtland. Därför har vi ännu ingen grupp som har till ansvar att följa kommunpolitiken i de olika kommunerna i Jämtland. Det vore ändå bra om vi börjar göra det så smått, och ett första steg är att kontrollera när det finns möten öppna för allmänheten i den kommun där du bor.

I Östersunds kommun sammanträder Kommunfullmäktige om en vecka, torsdag 5 februari klockan 18.00, i PettersonBergersalen, OSD/Folkets Hus. den information vi har just nu är att det är öppet för allmänheten att komma dit och lyssna, men vi har även ställt frågan till kommunen för att få klart besked. Vi återkommer med den informationen när jag fått den.

Om du väljer att gå dit att lyssna ser vi gärna att du antecknar dina upplevelser och tankar om de frågor som diskuteras och de förslag som finns. Vi kan redan nu börja fundera på hur vi inom Feministisk Initiativ skulle ha ställt oss i olika frågor och hur vi velat att de skulle lösas. Dina anteckningar, som kan vara långa och detaljerade eller korta och konsisa, enbart med fakta eller rent personliga, skulle vi gärna vilja att du mailade till jamtland@feministisktinitiativ.se så vi får ta del av dem. Med ditt medgivande skulle vi även vilja publicera, hela eller delar, här på bloggen.

Det samma vore bra om ni som bor i andra kommuner kan göra. När ni vet vilka möten ni kan gå på, gå dit, lyssna, anteckna och dela med er! Just nu vet vi att dert finns medlemmar i Östersunds kommun och i Bergs kommun som planerar börja med det här, är det någon mer kommun på gång? Hör gärna av er och berätta!

Om du vill gå på mötet i Östersund så finns kallelsen HÄR och betydligt mer detaljerat underlag HÄR.

Kom ihåg vårt möte för att diskutera motioner, tisdag 10 februari 1800 träffas vi på ABF (Midgårdsgatan 8, Östersund) för att diskutera motioner, du kan se mer i det HÄR evenemanget.

Vi har även Kick off på vårens studiecirkel, söndag 22 februari 12-15, ABF, samma adress som ovan. Då rapporterar vi från kongressen och börjar lära oss mer om feministisk politik, du kan läsa mer om det HÄR!

Eftersom vi självklart bjuder på fika vid båda träffarna är det bra att du anmäler om du tänker komma, så vi har med oss tillräckligt många bullar! Anmäler dig kan du antingen göra via länkarna ovan eller till vår mail jamtland@feministisktinitiativ.se.

Vi ses!

blom 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s