Pepp

Söndagstips!

Så här på söndag eftermiddag tänkte jag komme med några tips om läsning, lyssning och kommande aktiviteter!

Fria Tidningar har en artikel, ”Efter den Feministiska våren”, som du kan läsa om HÄR. Nedan kommer några utdrag ur artikeln:

”Fria Tidningen tar en titt in i framtiden och ställer sig frågan: hur ska en gräsrotsrörelse som på ett år har tiodubblat sitt medlemsantal kunna ta tillvara på engagemanget och samtidigt hålla lågan vid liv till nästa val?”

”För Feministiskt initiativ var 2014 ett framgångsår – efter EU-valet den 25 maj tog Soraya Post plats i parlamentet och även om partiet i riksdagsvalet föll på mållinjen, med 3,1 procent, fick de mandat i 13 kommuner och med det följde ett utökat partistöd. Fi gick från att vara en liten gräsrotsrörelse med 2000 medlemmar i slutet av 2013 till att vid årsskiftet 2015 ha 22 000 medlemmar.”

”Höstens politiska turbulens har också inneburit att Feministiskt initiativ har fått en ny roll, där det är viktigare än någonsin att profilera sig som ett starkt oppositionsparti – det menar Julia Bahner, som sitter i partistyrelsen för Fi och som efter valet också är ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige. Hon tror att decemberöverenskommelsen som regeringen slutit med den borgerliga oppositionen för att marginalisera Sverigedemokraternas inflytande är betydande för Fi och innebär att de får en viktig chans att sticka ut hakan.”

”– Vi har ända sedan valet genomfört en turné till alla nya medlemsgrupper för att stötta dem i att organisera sig, startat lokalpolitiska nätverk, ordnat utbildningar och peppat inför kongressen. Många såg valet som en kickoff och ska nu satsa på att ställa upp i valet 2018, så mycket handlar om att bygga organisation och utveckla stödsystem som underlättar i de planerna.”

Det sista citatet är precis det vi just nu gör inom FI Jämtland, så om du vill vara med är det nu du kan komma och göra skillnad. Våra kommande evenemang syns nu ärven på Feministiskt Initiativs hemsida, i Kalendariet, HÄR!

Om du är nyfiken på ytterligare en av valberedningens kandidater till ny styrelse så kan du lyssna på en intervju med Omid Massali HÄR!

I dag fick vi in ännu en insändare i tidningen, den här gången handlar det om asylrätten och behovet att skapa lagliga vägar in i Europa, läs den HÄR! Insändaren är sprungen ur det samarbete mellan lokala avdelningar som FI-medlemmen Malte Lindstam initierat. Vi hjälper varandra och går framåt tillsammans!

Om du själv är sugen på att skriva något, som ett blogginlägg, en insändare eller kanske en debattartikel kan du hitta intressant statistik HÄR. Det är SCBs statistik som oxå ges ut i bokform, ”På tal om kvinnor och män”, som nu finns samlat lättillgängligt på webben!

blom 9

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s