Aktuellt / Information

Nu är motionerna tillgängliga!

Det drar ihop sig till kongress, och på tisdag nästa vecka finns möjligheten att träffas, fika och diskutera motioner. Vi träffas på ABF, Midgårdsgatan 8 i Östersund klockan 1800. Vi fikar och diskuterar motionerna som intresserar oss, du kan anmäla dig HÄR så vi vet hur mycket fika som behövs!.

Motionerna finns nu tillgängliga HÄR! Det är en diger lunta på 230 sidor, så vi har inte möjlighet att skriva ut den till alla, men du kan gärna skriva ut just de sidor du vill diskutera och ta med dig!

Själv är jag allra mest intresserad av att höra vad du tycker om MOTION 102. MOTION OM INRÄTTANDE AV ETT NYTT KAPITEL MED TITELN ”EN FEMINISTISK LANDSBYGDSPOLITIK”. Den har jag varit med om att ta fram, och den bygger på underlag från medlemsgruppen. Synpunkter och åsikter som jag fått från medlemmar i FI Jämtland har kommit med i den här motionen. Alla våra synpunkter kom med, och ingen av dem vill styrelsen ta bort, så vi har fått bra gehör.

I vårt förslag fanns även med frågor som rörde samers situation. De synpunkterna kommer att plockas bort från delen om landsbygdspolitiken, eftersom det finns med i MOTION 84. EN FEMINISTISK URFOLKSPOLITIK på sidan 158. Läs gärna igenom den motionen med och kom med synpunkter!

Några av oss som ska på kongressen kommer att vara med på diskussionen och vi vill representera Jämtlands fiare så bra som möjligt när det är dags att rösta för eller emot. Därför är det bra om de som har möjlighet läser några av motionerna! Det är självklart inget tvång på att ha läst motionerna för att komma på mötet.

Även media har plockat upp propositioner och motioner, läs HÄR! De har till exempel plockat upp de två motioner som ligger mig närmst om hjärtat:

”Att komma fram till en linje inom politikområdena ”feministiskt landsbygdspolitik” och ”urfolkspolitik” står på agendan.”

Sen plockar de upp frågan om namnet och om vi ska ha talespersoner eller partiledare:

””Det är därför hög tid att byta namn till det våra medlemmar, sympatisörer och motståndare kallar oss: Feministerna”, står det i motionshandlingarna.
Den åsikten har dock inte stöd i styrelsen, som har avslagit motionen.

”Feministiskt initiativ är ett inarbetat namn och det skulle vara förvirrande att byta. Feminist är även ett begrepp som används av flera och vi som parti kan ej stå för allas syn på vad feminism innebär”.”

”En ändring som däremot ser ut att gå igenom är bytet från talespersoner till partiledare, vilket innebär att partiet sannolikt blir ensamt om att ha två partiledare.”

Som du ser, det är en hel del att ta ställning till, kom och hjälp oss, anmäl dig HÄR, eller kom bara förbi ändå!

Ingrid Mårtensson
Ordförande FI Jämtland

IMGP0796rev

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s