Aktuellt / Information / Pepp

Planer för 8 mars och studiecirkel!

8 mars i Östersund: Nu är det klart att FI Jämtland kommer att delta i Region Jämtland Härjedalens evenemang den 8 mars ”Feminism för allas lika värde”. Det är ett späckat program, som du kan läsa HÄR.

Vi deltar med ett fint rosa bord i foajén, där vi delar ut broschyrer, flyers, pins och ballonger. Det är en liten grupp hos oss om hittills anmält intresse att vara med, men det är bra om de är fler, så vi kan täcka upp om någon får förhinder.

Om du kan tänka dig att vara med och träffa trevliga människor, prata feminism och umgås med andra medlemmar så anmäl dig med en kommentar här i bloggen, via mail (jamtland@feministisktinitiativ.se) eller i vår facebookgrupp, HÄR.

Min erfarenhet är att det räcker att vara engagerad och intresserad för att kunna göra det här, det krävs inte detaljkunskap om de politiska dokumenten, och det är dessutom otroligt roligt! 

8 mars i Trondheim: Jag, Sofie och Nova kan tyvärr inte vara med på evenemanget i Östersund. Vi håller ett homeparty i Trondheim på kvällen den 7 mars och ska hålla tal på torget i Trondheim den 8 mars. Om du har vägarna förbi så kom gärna och var med! Homepartyt finns som evenemang på facebook HÄR och de marknadsför det så här:

”8. marskomiteen i Trondheim har den glede av å invitere til ”homeparty” med Feministiskt Initiativ lørdag 7. mars kl 1800-2100, i Magistratsalen på Trondheim Folkebibliotek, 2. etg.

Program for kvelden:
– Presentasjon av FI, av de tre medsøstrene Ingrid Mårtensson, Sofie Hamberg og Nova Hamrén fra Østersund
– Maja Svisdahl og Ane Møller Gabrielsen synger viser.
– Enkel servering

F! er det nye partiet som kom inn som en vind i Europaparalamenti 2014, og som nesten erobra en plass i Riksdagen i høst. Partiet hadde ingen penger å drive valgkamp for, de sa derfor til folk at det som var billigst, var å komme hjem til dem. Tusenvis av ”homeparties” ble avholdt på denne måten. Kvinner (og menn) møttes i en uformell setting, med lett servering og dialogiske samtaler.

Tre medsøstre fra F! fra Østersund: Ingrid Mårtensson, Sofie Hamberg og Nova Hamrèn, besøker Trondheim i forbindelse med 8. mars feiringa 2015.

”Feministiskt initiativ är en ideell organisation bestående av människor som inte längre vill vänta på att de etablerade politiska partierna ska driva de feministiska frågorna. Feministiskt initiativ fortsätter den kamp och det arbete som kvinnor under lång tid utfört för att förbättra sina liv. Feministiskt initiativ sätter de feministiska frågorna högst upp på den politiska dagordningen.”

”Feministiskt initiativ vill föra upp feminismen på den politiska dagordningen. Genom att samla en bred folkrörelse för feminism och mänskliga rättigheter för vi in en ny dimension i politiken. Feministiskt initiativ strävar efter parlamentariska mandat för att genomdriva förändring, från lokal till global nivå.”

På ”Homepartyet”, som ikke blir hjemme hos noen her i Trondheim, men på et sted vi føler oss hjemme, vil du få vite hvordan F! arbeider, hvilket politisk grunnlag partiet har, og hvorfor F! mener tiden er moden for et eget kvinneparti i Sverige.

Som alle ”Homeparties” i regi av F! baseres også dette på egenfinanisering. Vi har valgt sted ut fra at vi tror interessen er stor, så vær rask med å melde deg på og betal inn påmeldingsgebyret på kr. 200,- til konto: 86013165507. Ta med kvittering til arrangementet. Den gjelder som billett.

Mvh 8. marskomitéen i Trondheim.

NB! For spørsmål, send mail til 8marstrondheim@gmail.com eller send en melding her på Facebook.”

Den 8 mars börjar demonstrationen i Trondheim tåga 1300 och 1400 håller vi tal på torget!

Studiecirkel: I söndags ställdde vi in studiecirkeln eftersom allt för många av olika anledningar fick förhinder. Vi gör ett nytt försök! Upplägget på cirkeln är att vi inledningsvis tar upp begrepp som används i politiken och försöker bena ut vad de står för. Därefter går vi in på vad feministiskt politik är och vad som finns att hitta i vårt politiska program. Inga föreläsningar, mestadels diskussioner. Är du intresserad? Anmäl dig då här i bloggen i en kommentar, via mail (jamtland@feministisktinitiativ.se) eller i vår facebookgrupp, HÄR, i det fastnålade inlägget högst upp! Du kan även gärna skriva när du tycker den ska genomföras och om du har önskningar på innehållet!

Ingrid Mårtensson
Ordförande FI Jämtland
Vicekassör Feministiskt initiativ
Studiecirkelledare

PS. Det var den här typen av bild (kolla HÄR) som jag sa nej till i det förra inlägget (HÄR), ska bli intressant att se hur bilderna på mig blev, hur de uppfattas av andra och vad Genusfotografen tycker om det! DS

Rosa höst 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s