Aktuellt / Pepp

7 mars, homeparty i Trondheim

I helgen var det Internationella kvinnodagen, det hoppas jag inte någon missade. För oss började arbetet med att uppmärksamma dagen redan på kvällen den 7 mars, då vi var tre från FI Jämtland som åkte till Trondheim. Vi var inbjudna av 8. mars kommittén Trondheim för att hålla ett feministiskt Homeparty.

Det var första gången för oss alla tre som vi gjorde det här och här är vi på väg till lokalen för att förbereda oss innan gästerna kommer! Sofie Hamberg, Nova Hamrén och Ingrid Mårtensson, kanske inte så nervösa som vi ser ut…

IMGP4503rev

40 betalande gäster kom och de fick höra vad en feministisk politik innebär, hur FI:s resa sett ut och varför även Norge behöver något liknande. Därefter gick vi igenom olika begrepp som ofta används inom feminismen, så att vi menade samma sak i det fortsatta snacket.

Innan pausen var det ett musikaliskt inslag med Maja Svisdahl och Ane Møller Gabrielsen, och det bjöds på dryck, kakor och frukt.

IMGP4546rev

Efter pausen gick vi vidare med att berätta våra egna feministiska resor. Nova pratade om hur det är att uppfattas normbrytande i skolan, Sofie berättade om sin skolgång, sitt yrkesval och sin praktik med mödravård i Ghana, något som framlkallade tårar hos gästerna. Jag avslutade med att prata om föräldraskap och att uppleva osynlighet.

Allt blev mycket uppskattat, långt över vad vi förväntat oss, och när vi var klara med vår presentation bjöd vi in till frågestund och diskussion om feminism i Sverige och i Norge. Det var en kväll som gav både oss och gästerna glädjefylld energi för att fortsätta arbeta feministiskt!

När vårt första försök med homeparty gick så bra så tänkte vi nu erbjuda oss att genomföra det igen, om andra är intresserade. Kontakta oss via mailen jamtland@feministisktinitiativ.se.

Vårt artistnamn är:

Systrarna Strul och Arga Tanten!

Ingrid Mårtensson
Ordförande FI Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s