Information / Pepp

Det är nu det händer!

Just nu pågår ett utbyte mellan Östersundsposten och Expressen, utifrån en artikel som en av Expressens reportrar skrev under Melodifestivalen i Östersund. Artikeln uppfattades nedlåtande gentemot Jämtland och Östersund, och fick en kraftig motreaktion, som nu lett till dels det här utbytet, dels att #kulnardethandernagot blivit spritt i landet.. Läs mer HÄR.

I linje med det, för det ÄR kul när det händer något, vill jag passa på att berätta vad som händer i FI Jämtland den närmsta tiden!

Årsmöte!

Du som är medlem har fått kallelse till årsmötet som vi har nu på tisdag 24 mars. Vi börjar 1800 och hoppas klara av alla punkter, inklusive fikat vi bjuder på, på 2,5 timme. Lokal ABF, Midgårdsgatan 8, Östersund. Precis vid entrén finns en digital tavla där du kan se våning och rum för mötet! Kom ihåg att betala din medlemsavgift, hur du gör det kan du läsa HÄR (ny medlem) och HÄR (förnya ditt medlemskap). För att vi ska kunna beräkna hur mycket fika som behövs får du gärna tala om att du tänker komma, det kan du göra HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se

Åre Pride!

Den 16-19 april genomförs Åre Pride, och där ska FI Jämtland förstås vara med. Vill du vara aktivist?

Torget
Vi behöver aktivister som vill stå på Åre torg både den 17 och den 18 april. Vi ska vara på plats mellan 11 och 18, så det behövs medlemmar som kan stå delar av båda dagarna så att alla kan få avlösning! Om du är intresserad kan du anmäla dig HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se

Tåget
Självklart vill vi även vara med, som ett rosa inslag, i det färgglada pridetåget, som i Åre genomförs med skidor eller till fots i backarna. Vi behöver aktivister som kan bära vår banner och utöver det behöver vi så många som möjligt som kan pigga upp tåget med fina FI-ballonger! Tåget startar 1500 lördag 18 april, om du vill vara med kan du anmäla dig HÄR, eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se eller så dyker du upp i Åre på lördagen och får en ballong av oss på torget!

Till båda de här aktiviteterna behöver vi din anmälan senast 1 april, eftersom det är det datum vi senast kan anmäla vårt deltagande, och vi behöver vara tillräckligt många för att kunna genomföra, så se till att höra av dig, för det ÄR #kulnardethandernagot, men då behöver vi vara med och få det att hända!

Studiecirkel Feministisk politik!

FI Jämtland genomför under våren 2015 en studiecirkel i Feministisk politik. Eftersom vi diskuterar olika politiska delar och olika begrepp vid varje träff så går det bra att vara med de tillfällen som funkar. Vi håller till på ABF, Midgårdsgatan 8 i Östersund. Kolla den digitala tavlan i entrén så ser du våning och lokal!

Tiderna för studiecirkeln:
Måndag 30/3 18-21
Måndag 20/4 18-21
Måndag 11/5 18-21
Måndag 1/6 18-21

Vid nästa tillfälle ska vi diskutera härskartekniker, samt sidorna 3-5 i det politiska dokumentet! Dokumentet hittar du HÄR. Om det är någon särskild del av politiken du vill att vi ska ta upp under nästa träff, något begrepp du vill att vi försöker reda ut eller någon artikel du vill diskutera, ta upp det HÄR, där kommer även studieanvisningar att läggas ut inför varje träff. Du kan även maila om du är intresserad: jamtland@feministisktinitiativ.se

Jag hoppas vi ses, om inte på alla, så i alla fall på någon av aktiviteterna!

Ingrid Mårtensson
Ordförande FI Jämtland

Rosa höst 8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s