Aktuellt / Information

Nya styrelsen är vald, vi behöver fler aktivister!

I tisdags hade vi årsmöte och valde bland annat ny styrelse. Det blev några förändringar från den tidigare styrelsen. Ny ordförande är Marie Wiktorsson, som tidigare var kassör. Ingrid Mårtensson tar över som kassör. Ledamöterna är desamma, Helena Åsasdotter Jönsson, Fredrik Öhrnell och Nova Hamrén. Suppleanter är som tidigare Ellinor Ottosson, ny som suppleant är Isabell Skog.

Tyvärr var uppslutningen vid mötet låg så det blev några vakanser på övriga positioner. Vi behöver bli fler aktiva, för att fördela arbetet på flera personer och därmed göra det enklare för alla. Så om du vill att Jämtland ska få in en feministisk politik i kommuner och landsting, och att jämtarna ska kunna träffa feminister regelbundet på marknader, demonstrationer och andra evenemang så är det nu du behövs! För att kunna ställa upp i valet inom länet nästa gång behöver vi arbeta långsiktigt och det arbetet har redan börjat!

Om du vill prova på aktivism så är Åre Pride nästa evenemang vi vill försöka vara med på. Där ska vi stå på torget fredag 17 april och lördag 18 april. Vi har plats från klockan 11-18 varje dag, så vi behöver avlösning båda dagarna. Om du så bara kan en halvtimme så är det ett värdefullt bidrag. Ingen kommer att stå där ensam, det är alltid minst två, helst tre personer på plats! 

Du kan oxå vara med och företräda FI i Pridetåget, som sker till fots eller på skidor. Allt du behöver för det är en av våra rosa ballonger, som du får på Åre torg. Tåget går klockan 1500 på lördagen den 18 april. 

Innan Pride ska vi skapa regnbågssmycken som vi kan sälja för att få in pengar till föreningen. Där behöver vi pysselvilliga aktivister som kan lägga några timmar på att pärla. Vi återkommer med tid och plats för det.

Om du vill aktivera dig för FI på och inför Åre Pride, maila oss på jamtland@feministiskt initiativ.se eller anmäl dig HÄR! Vi behöver ha din anmälan innan den 1 april eftersom det är det datum vi behöver bestämma om vi är tillräckligt många för att kunna genomföra det!

En annan form av aktivism är att se till att  vi syns i media, i helgen hade vi en debattartikel inne, baserad på vårt tal i Trondheim 8 mars, du kan läsa den HÄR!

Vi gör det tillsammans!

Ingrid Mårtensson
Kassör FI Jämtland

IMGP4803revjpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s