Aktuellt

I tidningen och kom och pärla med oss!

Det gick fort att få in debattartikel den här gången, den kom in i Länstidningen redan i dag, läs HÄR!

Östersundsposten vill redigera texten, med den här motiveringen:

”Det känns helt enkelt inte rätt att sätta likhetstecknen mellan SD och SMR på det sätt som du gör i din text. Att vara emot invandring, nuvarande abortlagstiftning och beteckna sig själva som socialkonservativa är inte samma sak som att vara nazist.”

Jag har gett dem OK till redigeringen så vi får se om artikeln kommer in även i Östersundsposten. Sen håller jag inte med om deras invändning. I valrörelsen i höstas la jag mycket tid på att studera SDs principprogram, och de må kalla sig socialkonservativa, men det är mycket i programmet som andas nationalsocialism. Som att alla människor har en ”nedärvd essens” som inte ändras oavsett var du bor. Som att nationen består av ”folket” och ”folket” är inte detsamma som medborgarna i en stat. De menar att det vara går att ha ett ”folk” i en nation, och den nedärvda essensen gör att alla inte kan ingå i ”folket”. I principprogrammet finns mycket mer liknande det här, och de uttalanden som partiföreträdarna gör är sällan lika kategoriska som deras principprogram är.

Nu spelar det ingen roll för budskapet i debattartikeln, så jag hoppas den kommer in med de ändringar som tidningen gjort!

Annars har jag ägnat mig åt att skapa fler feministiska maskotar inför Åre Pride, så här långt har de kommit i processen nu:

IMGP4950rev

Du får gärna skapa egna maskotar och lämna in till oss så vi kan sälja dem vidare på Åre Pride, för att få in pengar till vår kassa! Hör av dig via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se om du vill veta var du kan lämna dem.

Du är också välkommen att regnbågspärla med oss på lördag 11 april. Vi träffas på Café Jaktstugan, Biblioteksgatan 6, inne på gården, i Östersund, 1400-1600, pärlar, fikar och pratar!

Ingrid Mårtensson
Kassör FI Jämtland

IMGP6512rev

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s