Aktuellt / Debattinlägg / Pepp

Maskotar och debattartikel

I dag tog Östersundsposten in vår debattartikel, du kan läsa den HÄR! Östersundsposten har begränsning på hur många tecken en debattartikel får vara, så den var redan ursprungligen kortare än den som kom in i Länstidningen i går. Det här redigerade Östersundsposten bort:

”Att tysta media är ett grepp som nazistiska rörelser gärna använder sig av, och det återfinns även i uttalanden från ledande Sverigedemokrater. Det är en skrämmande utveckling, att nazister tar mer plats i samhället igen, och att deras ideologi tagit sig ända in i vår riksdag.”

Trots att Östersundsposten redigerade artikeln så att mina direkta kopplingar mellan Svenska Motståndsrörelsen och Sverigedemokraterna tagits bort fick artikeln den här kommentaren:

”6 gånger läser jag nazistisk och sedan kommer ”Sverigedemokraterna”. Fint att du utnyttjar dina retoriska kunskaper och hjälper oss läsare att förstå att SD minsann är nazistiskt. Fast jag tror de flesta som har kvar sitt sunda förnuft kan se igenom dina retoriska knep.

De kan nog även se igenom Fi:s politik också. Det är nog bara med rosa glasögonen på som man riktigt kan förstå citat som dessa som är saxat från eran hemsida:

”Den nutida rasismen baseras allt oftare på påstådda kulturella skillnader.”

Respons: Finns det inga kulturella skillnader? Jag visste att det inte fanns någon svensk kultur men nog trodde jag romerna hade en egen kultur.

”Försäkringskassans förtroendeläkare ska utbildas i kvinnors speciella arbetsmiljöproblematik”

Respons: Är det jämställdhet att bara fokusera på ett kön? Fast män ska ju lida nu för att de förtryckt kvinnan i så många år.

”Papperslösa och asylsökande ska ha samma rättigheter som medborgare eller människor med uppehållstillstånd.”

Respons: Hela välfärdssystemet ska alltså gälla alla som olagligt sätter sin fot i Sverige? Löfvens får nog bygga några fler bostäder än han tänkt sig och kanske till och med höja skatten med några ören.

Dock lär ju Migrationsverket bli avbelastade när asylprocessen inte mera behövs och då tjänar vi ju faktiskt pengar på kuppen. för ni anser även detta:

”Vi vill ge papperslösa och gömda flyktingar uppehållstillstånd.”

Man kan tycka vad man vill om SD men de har ju iallafall någon sorts verklighetsförankring.”

Jag har svarat kommentatorn ”Lorien” så här:

”Utdrag ur Sverigedemokraternas Principprogram.

”Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få.”

”Av detta drar vi slutsatsen att en stark nationell identitet och ett minimum av språkliga, kulturella och religiösa skillnader har en gynnsam effekt på sammanhållningen, tryggheten och stabiliteten inom ett samhälle.”

Det här är ett typexempel på den kulturella rasismen som bland annat Sverigedemokraterna står för. Självklart finns det olika kulturer i världen, men de återfinns även inom samma samhällen och stater, inom en och samma familj kan det finnas kulturella skillnader, till exempel mellan generationer. Men det som Sverigedemokraterna menar är att kulturen finns i någon form av abstrakt medfödd ”essens” och att det inte går att blanda kulturer med varandra: Det är vad som menas med kulturell rasism.

Att läkarna behöver utbildas i kvinnors speciella arbetsmiljöproblematik innebär inte att de inte ska kunna mäns problematik. Det handlar istället om att forskning och utbildning inom arbetsmiljö oftast behandlat mäns arbetsmiljö, och att utbilda inom även kvinnors problematik är ett sätt att jämställa vården och behandlingen, från att den nu är ojämställd.

Och för alla som står för de mänskliga rättigheterna borde det vara självklart att även den som är papperslös eller asylsökande ska ha samma rättigheter som andra, det är själva andemeningen i FNs deklaration om mänskliga rättigheter, så även att ge dem uppehållstillstånd!

Även Sverigedemokraterna erkänner detta, tidigt i principprogrammet fastställer de:

”Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet, gemenskap samt de basala andliga och materiella grundförutsättningar som krävs för att kunna leva ett värdigt liv.”

”Lorien” kanske skulle läsa Sverigedemokraternas principprogram lite noggrannare innan hen kommenterar min artikel.

Gå gärna in och lämna din kommentar på tidningens sida du med!

Nu, maskotar!

Här är de senaste tillskotten i samlingen:

IMGP4951rev

Eftersom tanken är att de faktiskt ska säljas trots sitt amatörmässiga utförande, så skulle jag vilja veta vilka ni tycker jag ska tillverka fler av genom en omröstning!

Du kan se de tidigare maskotarna HÄR, Feministyngel (styrka: utvecklas till fullvuxen feminist), Power of Blood (styrka: får patriarkatet att fly) och Wreckingball (styrka: krossar allt förtryck).

IMGP4955rev

Two-headed She-dragon, en med vingar och eld, den andra med vild frisyr. Styrka: Oberäknelig! Andra sidan på just den här är grön.

IMGP4957rev

Supersnippan, styrka: ger liv och njutning!

IMGP4962rev

Vilda Venus, styrka: Står stadigt med fötterna på jorden.

IMGP4963rev

Killerkanin, styrka: sötsur kraft som dödar. (saknar fortfarande ögon)

IMGP4965rev

Femimonsters, styrka: Tar fram ditt inre monster vid behov. (alla har en sida med monster och en sida med det grönorangerandiga tyget)

IMGP4969rev

Pure Power, styrka: Extra allt!

Du kan rösta på tre av dem, så ser jag vad jag ska tillverka fler av! Så får jag väl skänka bort dem om ingen vill köpa…

Tack för att du röstar!

Ingrid Mårtensson
Kassör FI Jämtland 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s