Aktuellt

Feministiskt initiativs dag i Almedalen

För första gången har Feministiskt initiativ en egen dag i Almedalen, läs mer om den HÄR. Den låg dock på måndagen direkt efter den officiella veckan, och den veckan i sin tur hade trappats av på deltagare sedan fredagen. Dessutom var det ösregn hela dagen, till skillnad från resten av veckan då Visby badat i sol.

Inte de bästa förutsättningarna alltså, men det är då vi kommer som bäst till vår rätt, när vi får skapa något nytt och eget!

Redan klockan 9.00 samlades alla volontärer och skapade en rosa oas i Almedalen och 11.00 hölls en pressträff på Almedalens stora scen:

pressträff fidag

Några av artiklarna efter pressträffen: HÄR och HÄR.

Efter pressträffen insåg några av fiorna att regnet inte skulle vara så kul att sitta i, så de beslöt att flytta upp även publiken på scen. Bänkar och filtar och ståplats erbjöds, och scenen fylldes snart av intresserade åghörare. För att ytterligare framkalla värmen inleddes partyt med sambaorkestern Tecken:

Sambaorkester2

I orkestern fanns även en dj, så efter några livelåtar blev det party på scenen!

 

När alla var glada och varma var det dags för tal. UF Gotland inledde med att berätta hur de startade verksamheten på ön och hur de för precis ett år sedan fick idén att ta plats i kommunen. Raskt startade Fi Gotland, och de berättade om hur de på bara några månader lyckades få ett sånt starkt fäste att de og en plats i kommunen.

Under dagen lanserades även UF och FI kampanj #rosarösträtt, som handlar om att rädda år demokrati genom att sänka röståldern. De unga idag kan vara så mycket som nästan 22 år innan de får rösta i sitt första val, och om de inte röstar i sitt första val blir det mindre troligt att de röstar i ett senare val. Genom att sänka rösträttsåldern får ungdomar chansen att rösta redan när de går i skolan, skoln som dessutom har som ansvar att lära sina elever om hur en demokrati fungerar. Chansen att de då röstar blir större och på så sätt säkerställer vi att demokratin fortsätter vara för alla!

Vår dag avslutades med partiledartal:

Partiledartal Fi

 

HÄR kan du läsa mer om Fi i Almedalen, HÄR kan du läsa mer om #rosarösträtt och HÄR kan du läsa om hur Fi förändrat den svenska politiken!

Jag längtar till nästa år, då ska vi trappa upp deltagandet en aning och då ska jag dessutom vara frisk så jag kan vara med på allt!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s