Aktuellt / Studiecirkel

Inför höstens studiecirkel!

Vi hade en trevlig fika i det gröna i går och peppade varandra inför höstens feministiska aktiviteter. En av de saker vi diskuterade var innehållet i höstens studiecirkel.

Den startade under våren och grundtanken är att gå igenom det politiska dokumentet, (som du kan läsa HÄR) del för del. Samtidigt är den flexibel och alla får komma med förslag om vad som ska behandlas. I våras hade vi träffar där vi diskuterade begrepp och vad de innebär, som intersektionalitet, normkritik, tolkningsföreträde och härskarteknik. Vi hade inbjudna föreläsare som berättade om aktuell forskning inom genusvetenskap och om mödravård i Ghana. 

Nu är det dags att börja planera höstens träffar. Vi har tillgång till några filmer som vi kan se på träffarna. En om att leva som papperslös i Sverige och en om romers situation i Rumänien och i Sverige, båda dokumentärer. Vi tittar och sen diskuterar vi dem. Vi skulle även kunna ta upp någon utvald bok om det finns en önskan om det, och ett förslag är att vi diskuterar begreppet och strukturen kring våldtäktskultur. Vi kan även ha en träff om hur kommun- och landstingspolitik fungerar, och hur vi kan förbereda oss för att vara delaktiga i det. Utöver det fortsätter vi gå igenom det politiska dokumentet.

Vill du vara med och påverka tid och innehåll och diskutera även mellan träffarna? Gå gärna med i den HÄR gruppen på facebook, där delar vi länkar och artiklar som hör ihop med det vi diskuterar på träffarna. Vi kan även lägga in förslag på ämnen och föreläsare där. Här skapas även evenemang för de olika träffarna så du kan anmäla ditt deltagande. Tala gärna om vilka tider och dagar som passar dig bäst, så vi kan planera in träffarna för att de flesta ska kunna delta.

Om du inte har facebook kan du skriva vad du skulle vilja ha med i studiecirkeln som kommentar till det här inlägget, eller maila till jamtland@feministisktinitiativ.se. Där kan du även sätta upp dig på en maillista med information om studiecirkeln.

Det finns även en virtuell studiecirkel här på bloggen, i fliken ”Studiecirkel” direkt under vår header, där kan du läsa och fundera själv, om du har svårt att komma ifrån för träffarna i verkliga livet.

Ingrid Mårtensson
Studiecirkelledare

IMGP5452

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s