Information / Pepp

Feministisk lokalpolitik!

Vi har ännu ingen grupp som har till ansvar att följa kommunpolitiken i de olika kommunerna i Jämtland. Det vore bra om vi börjar göra det så smått, och ett första steg är att kontrollera när det finns möten öppna för allmänheten i den kommun där du bor.

Om du vill skugga den kommun där du bor så hittar du information och tider i länkarna nedan. Det är inte alltid alldeles klart vilka möten som är öppna för alla (Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige verkar alltid vara öppna), så mitt råd är att du kontaktar den kommun du vill skugga för att få veta vilka möten du kan gå på.

Bergs kommun HÄR.

Bräcke kommun HÄR.

Härjedalens kommun HÄR.

Krokoms kommuns  HÄR.

Ragunda kommun HÄR.

Strömsunds kommun HÄR.

Åre kommun HÄR.

Östersunds kommun HÄR.

Om du i stället vill engagera dig i landstingsfrågor så finns schemat för Region Jämtland Härjedalen HÄR.

Om du väljer att gå dit att lyssna ser vi gärna att du antecknar dina upplevelser och tankar om de frågor som diskuteras, de förslag som finns och även vilka frågor som INTE diskuteras. Vi kan redan nu börja fundera på hur vi inom Feministisk Initiativ skulle ha ställt oss i olika frågor, hur vi velat att de skulle lösas och vilka frågor vi velat ta upp. Dina anteckningar, som kan vara långa och detaljerade eller korta och koncisa, enbart med fakta eller rent personliga, skulle vi gärna vilja att du mailade till jamtland@feministisktinitiativ.se så vi får ta del av dem. Med ditt medgivande skulle vi även vilja publicera, hela eller delar, här på bloggen.

När ni vet vilka möten ni kan gå på, gå dit, lyssna, anteckna och dela med er! 

Om du vill vara med i en arbetsgrupp, för att utarbeta vår lokala feministiska politik, anmäl ditt intresse till vår mail, jamtland@feministisktinitiativ.se så kan vi ha ett möte när vi är tillräckligt många. Det kommer även att komma en inbjudan via medlemsmailen.

Nu kör vi igång den feministiska våren redan i höst!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

IMGP5534

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s