Aktuellt / Information

Höstens aktiviteter!

Nu är semestertiden över och sommarlovet slut, dags att planera in höstens aktiviteter!

Vi fortsätter med vår rullande studiecirkel i Feministisk politik. Du kan delta vid de tillfällen du vill, vi angriper nya frågor för varje träff. Ta gärna med en vän, medlemskap i Feministiskt initiativ är inte ett krav för att få delta.

Till hösten har det hittills efterfrågats ett pass om säkerhetspolitik, vi har dessutom en dokumentär om papperslösa i Sverige vi kan se och diskutera, och en dokumentär om romer från Rumänien som lever i Sverige, att se och diskutera. Vid varje pass, oavsett vilka frågor vi väljer att diskutera, kommer det att ingå en diskussion om hur en feministisk politik ser ut gällande det ämne vi för dagen tar upp.

Om du har facebook kan du gå med i gruppen ”FI Jämtland, studiecirkel, Feministisk politik” (HÄR)och skriva att du vill vara med i höst (inte bindande) och även gärna vad just du skulle vilja diskutera, så planerar jag utifrån era önskemål. Om du inte har facebook kan du lämna samma information i ett svar via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se. 

Om du vill delta skulle jag vilja veta det så snart som möjligt. Jag ska kontakta ABF i dagarna och behöver ha en uppfattning om hur många vi blir för att veta vilken form av rum vi behöver!

För ungefär en vecka sedan fick du ett medlemsbrev från Feministiskt initiativ där det efterlyses aktivister till olika sorters uppdrag. Det ska tillsättas en transpolitisk arbetsgrupp och en arbetsgrupp för ny syn på arbete/ekonomisk trygghet. Utöver det så letar vi efter dig som är intresserad av planering, organisation och/eller utbildningar till arbetsgruppen F!org. I den ingår redan jag, jag vill ha kollegor där! Dessutom behöver vi redan nu tillsätta en arbetsgrupp inför Almedalen 2016 som börjar arbeta med innehåll och planering så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är 2015-09-19, om du inte har kvar mailet, med adresser till var du ska skicka din ansökan, skicka ett mail till jamtland@feministisktinitiativ.se  och be om en kopia så skickar jag det till dig. Vi behöver bli fler från Fi Jämtland som är med och utvecklar Feministiskt initiativ, så vänta inte för länge med att skicka din ansökan!

Vi har återigen varit med i media! I Dagens Arena tog de in debattartikeln om att vara ung och queer i landsbygd med några smärre ändringar (HÄR), och förra veckan tog Länstidningen in en debattartikel om arbetsmiljön i skolan (HÄR). Om du tycker det verkar intressant att skriva debattartiklar, vill skriva själv, eller har tips om ett ämne vi borde skriva om så får du gärna kontakta oss via mailen, jamtland@feministisktinitiativ.se

Ha det bra!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland och studiecirkelledare

IMGP7509

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s