Aktuellt / Information / Studiecirkel

Vad vill du veta om feministisk politik?

Den här veckan startar vår studiecirkel i feministisk politik. Den är öppen för alla, inte bara för medlemmar. Om du är nyfiken på vad feministisk politik är kan du hänga på. Anmäl dig HÄR eller via mail på jamtland@feministisktinitiativ.se 

På den första träffen ska vi diskutera vilka områden av politiken vi ska ta upp under de kommande träffarna, så ta med dig dina önskemål! Det vi hittills diskuterat att göra under hösten är:

  • Se filmen ”We just want to live” och utifrån den diskutera situationen för de EU-migranter som kommer till Sverige för att försöka skapa sig ett bättre liv i hemlandet. Hur ser situationen ut i Jämtland, och vad kan politiska beslut göra för skillnad?

  • Bjuda in representanter från organisationer som arbetar med asylsökande i vårt län och utifrån det diskutera vad som går att göra genom aktivism och vilka politiska beslut som vi ska kräva.

  • Lära oss mer om kommundemokrati. Hur kan jag som enskild medborgare göra för att påverka beslut och hur bör vi som politisk rörelse göra för att kunna bli invalda och påverka parlamentariskt?

  • Läsa en bok, som vi väljer tillsammans, och diskutera den ur ett intersektionellt perspektiv.

  • Träna på att skriva debattartiklar genom att välja ämnen, skriva och ge varandra konstruktiv feedback.

Allt det här hinner vi inte i höst och kanske dyker det på torsdag upp helt andra ämnen som känns mer aktuella och intressanta. Utöver innehåll ska vi även enas om när träffarna ska ligga i tid under veckan för att fungera bäst och hur tätt vi ska ha träffarna.

Var med och skapa höstens studiecirkel, kom på träffen på torsdag 1/10 klockan 18.30, i ABFs lokaler (Sol) på Midgårdsgatan 8 i Östersund!

Ingrid Mårtensson
Studiecirkelledare

IMGP9819

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s