Information / Pepp / Studiecirkel

Plan för höstens studiecirkel och tips på ideellt arbete!

I går träffades vi i studiecirkeln för en översiktlig genomgång av vad ”Feministisk politik” innebär och för att planera vad vi ska ta upp i studiecirkeln under hösten. Här är resultatet hittills:

studiecirkel1 studiecirkel 

studiecirkel3

Nu kommer jag att renskriva och försöka göra en planering utifrån de diskussioner vi hade. Vi kommer att se film, diskutera asyl, lära oss om kommundemokrati, diskutera litteratur och gå igenom flera av kapitlen i partiprogrammet. När jag har en plan kommer jag att lägga upp den här i bloggen och HÄR på facebook. Det är helt OK fortfarande att hoppa med i studiecirkeln, anmäl dig via mail till jamtland@feministisktinitiativ.se eller i gruppen jag länkar till ovan!

Snart är vintern här, och vi som lever här i Jämtland vet att vintern kan vara väldigt kall. För de som lever här, men inte har kunskap om vårt klimat kan vintern komma som en chock. För den som vill göra något konkret för utsatta i vårt län så finns flera ideella projekt att delta i.

Du kan till exempel bli frivillig hos Röda Korset HÄR, eller se vad Svenska kyrkan i ditt område gör, du kan hitta ”din” kyrka HÄR. Kommunerna har oxå uppdrag som du kan ta på dig. vad som efterfrågas i Östersundskommun kan du se HÄR, du hittar säkert liknande information på din egen kommuns hemsida. ABF i Östersund har möten för asylsökande där de får chans att börja lära sig svenska. De behöver fler volontärer så de kan starta fler grupper, du kan kontakta dem HÄR.

Här finns oxå nystartade organisationer som behöver vara flera. Ingen människa är illegal kan du läsa om HÄR, och Hej Främling hittar du HÄR. Själv är jag engagerad i ett helt nystartat projekt, som vi hoppas ska kunna bli verklighet under hösten, du kan läsa mer HÄR.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra nått!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland, studiecirkelledare

IMGP9986

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s