Information

Rapport från studiecirkel!

För en vecka sedan genomfördes terminens sista studiecirkelträff, med temat Asylprocessen.

Vi hade inbjudna föreläsare från Migrationsverkets mottagningsenhet och från ideella organisationen Ingen människa är illegal, Östersund. Jag kunde själv inte närvara, men jag har fått rapport från bland annat Ellinor och Helena som var på plats:

”Vi började med att få lite information från Helena om hur det var på kommunfullmäktige i Berg och lite vad som händer där. De har i Berg haft en politikerträff för ungdomar som genererade ca 15-20 medborgarförslag. Det var lika många kvinnor som män som talade. Kvinnorna hade övervägande talartid.

Sedan berättade Åsa från Migrationsverket väldigt bra och tydligt om vad deras jobb går ut på och hur det går till att söka asyl och vad som händer utifrån vilket besked man får. Hur lång tidsgräns det är innan man får söka igen och så vidare. De har gruppträffar med information inom 30 dagar för att alla ska få veta på ett ungefär vad som kommer hända. Hon pratade ca 1 timme, sen bröt vi för fika

Under tiden vi fikade berättade Ellinor om pop up store och mötet med kommunen. Pop up store är en opolitisk idé där flera fior engagerat sig. Det handlar om att skapa en mötesplats för gamla och nya Östersundare där det går att få varma kläder, en stunds trivsamt umgänge, något varmt i magen och annat liknande. Kommunen är mycket positiva och förhoppningen är att lokalen kan öppnas snart. Läs mer HÄR.

Sen var det två personer från IMÄL som berättade om deras verksamhet, att man kan bli månadsgivare till dem och lite vad dom kan hjälpa till med! Det var väl en kort sammanfattning! Bra och trevlig kväll!”

Till våren kör vi studiecirkel igen, preliminärt följande datum: 18 januari, 8 februari, 29 februari, 21 mars, 11 april, 2 maj och 23 maj. Tiderna är 1800-2000 och platsen är ABFs lokaler på Midgårdsgatan 8 i Östersund. Om någon vill vara med på distans, via Skype eller liknande, maila till jamtland@feministisktinitiativ.se så ser vi hur vi kan lösa det!

Den första träffen pratar vi övergripande om feministiskt politik och vilka ämnen som vi helst vill diskutera under våren. Sen tidigare finns det intresse för Sexualpolitik, Mäns våld mot kvinnor, Funktionalitet och Säkerhetspolitik. Vi skulle även kunna använda någon av träffarna till pyssel och diskussion inför Åre Pride, samt kanske ha ett tillfälle med skrivarstuga för att träna på att skriva insändare och debattartiklar.

Jag återkommer med mer information när första träffen närmar sig!

Ingrid Mårtensson
Studiecirkelledare

IMGP3159

2 tankar om “Rapport från studiecirkel!

    • Det beror på. I texten pratas inte något om jämställdhet, det är bara ett konstaterande att det var så det var. Det går inte att dra några som helst slutsatser utifrån det konstaterandet, så jag förstår inte riktigt din fråga. Det kanske var övervägande kvinnor som deltog i mötet till exempel, och då är det bara logiskt att taltiden övervägande gick till kvinnor.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s