Aktuellt / Information

Fram med aktivistkalendern!

Så här i sista rycken inför jul kommer här ett antal datum du säkert vill skriva in i kalendern redan nu.

Aktiviteter med Fi Jämtland!

20 december, 1300-1400: Demonstration för öppna gränser, startar på Stortorget i Östersund, anmäl dig gärna HÄR

29 februari, 1800-2000: Medlemsmöte. Vi träffas på ABF. Fokus är 8 mars och, eftersom det här även ingår i studiecirkeln, vi diskuterar internationella kvinnofrågor.

5 mars, kväll/natt: Eventuellt en förfest till 8 marsfirandet

6 mars, dag: Regionens 8 mars evenemang på Storsjöteatern, vi deltar med bokbord, med work shop om ung och queer i glesbygd, samt med föreläsningar

17 mars, kl 1800: Årsmöte. Om du vill vara med i styrelsen för näste verksamhetsår tar vi emot nomineringar redan nu. Maila till jamtland@feministisktinitiativ.se och tala om vem du nominerar och varför. Du får gärna nominera dig själv, om du nominerar någon annan ska du ha frågat den personen först.

14-17 april, några av dagarna: Åre Pride. Vi är på plats och informerar och säljer Fi-prylar och ska eventuellt genomföra Ung och queer i glesbygd och ett homeparty.

Studiecirkeln kör igång igen i vår! Vi träffas på ABF i Östersund, Midgårdsgatan 8, tiden är 18-20. Nedanstående innehåll är preliminärt, vi diskuterar upplägget mer under den första träffen.

18 januari: Diskuterar vad feministisk politik är och bestämmer vilka områden vi vill ta upp under våren. Kvar av de ämnen vi funderade på till hösten är Mäns våld mot kvinnor, Funktionalitet, Sexualpolitik, En ny syn på arbete och Säkerhetspolitik. Vi kan planera in någon av dem, eller helt andra.

8 februari: Inte bestämt

29 februari: Även medlemsmöte. Vi planerar inför 8 mars och diskuterar internationella kvinnofrågor och politiken om dem.

21 mars: Inte bestämt

11 april: Förberedelse för Åre Pride, vi pysslar armband och annat samtidigt som vi diskuterar sexualpolitik och hur det är att vara glesbygdsqueer.

2 maj: Inte bestämt

23 maj: Avslutning. Vi sammanfattar terminen!

Vi preliminärbokar dessutom F!ka med Fi Jämtland, vi träffas 1900 på Pause i Östersund (vid busstorget) följande datum: Torsdag 21 januari, torsdag 18 februari, tisdag 8 mars, onsdag 20 april, tisdag 10 maj.

Välkommen att vara med oss på resan in i kommunernas, regionens och rikets politiska rum!

Men först, häng med i morgon och demonstrera för öppna gränser. Vi behöver fler deltagare, som kan bära vår fina banderoll som du ser här nedanför! Håll koll på den så hittar du oss!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

Banderoll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s