Information / Pepp

Fi Jämtland 2015 i siffror

Så har vi lämnat 2015 och gått in i 2016. Ett nytt år med förhoppningar om ett bättre år. 2015 har på många sätt varit ett mörkt år, särskilt vad det gäller Sveriges bild som humanitär stormakt. Ett rykte vi istället borde försöka leva upp till. Läs mer HÄR. Men i allt det mörka finns många ljusa ögonblick. Alla volontärer runt om i landet som lagt tid och pengar på att skapa ett gott mottagande för de som anländer till Sverige på sin flykt från krig och konflikter. Alla olika lokala initiativ för att välkomna de asylsökande och ge dem möjlighet att snabbt komma igång att rota sig och gå vidare med sina liv. Jag hoppas på mer av det senare under året som kommer.

När det gäller Fi Jämtland har vi precis klarat av vårt första kalenderår som avdelning inom Feministiskt initiativ. Det har varit ett roligt och på många sätt intensivt år, med mycket som vi gjort för första gången. Vi lär oss samtidigt som vi gör, så vi hoppas det ska bli mer och bättre för varje år vi lägger till handlingarna. Här är något av vad vi genomfört under året:

1 årsmöte, 6 medlemsmöten, 7 F!ka med Fi Jämtland och 8 studiecirkelträffar/föreläsningar genomfördes under året.

Vi var representerade vid FIKON 15, Feministiskt initiativs kongress i Örebro. Vi var med och lyfte fram Internationella kvinnodagen i Kluk, Östersund och Trondheim. Vi deltog under två dagar på Åre Pride och gick med i Pridetåget. Vi färgade delar av Första majtåget i Östersund rosa. Vi deltog på Ånge Pride och höll i en workshop om att vara glesbygdsqueer. Vi gick i Regnbågsparaden i Östersund. Vi var med vid en ljusmanifestation för de som flyr över Medelhavet. Vi ordnade ett fackeltåg på FNs internationella dag mot våld mot kvinnor. Vi deltog i en demonstration för öppna gränser i Östersund.

Vi syntes i media på flera olika sätt. Intervjuer i P4 och Sameradion. Vi var med och intervjuades av ÖPTV på Åre Pride och syntes på bild på SVT från Ljusmanifestationen. Intervjuer i olika tidningar när Ingrid valdes in i FI styrelse. Intervjuer i både LT och ÖP inför 8 mars. Vi fick 9 insändare, 21 debattartiklar och 2 ledare publicerade. Om du vill läsa/lyssna/se något av ovanstående finns alla länkar under fliken ”I media” under vår header här ovanför.

Vad gäller själva bloggen så skrevs det 204 inlägg som totalt fick 4481 besökare och 8494 visningar. Det mest besökta inläggen var ”Fotografisk reflektion” (HÄR), ”Låt oss tala om våldtäktskultur!” (HÄR) och ”Flyktingarna i Grytans läger” (HÄR). 

Nu ser vi fram emot ett nytt år, med aktivism, utbildning och trevliga möten. Om du vill vara med kan du snabbt få veta vad som är på gång genom att titta under fliken ”På gång” under headern här ovan. Om du är medlem, kom ihåg att förnya ditt medlemskap för 2016. Om du vill bli medlem kan du bli det HÄR. Den som är medlem i Fi Jämtland får regelbundet mail med information om vad som finns att göra i föreningen. Det är inget krav på att vara medlem för att komma på våra studiecirklar, föreläsningar eller F!katräffar, men det underlättar för dig att få informationen om dem. Du kan även gå med i vår grupp på Facebook HÄR och gilla vår sida HÄR, även där dyker det upp information.

Jag hoppas vi ses under 2016 och jag hoppas vi ska kunna sprida våra träffar och cirklar ut i länet så att alla medlemmar har möjlighet att delta. Om du har förslag och idéer på hur det kan göras, kontakta mig! Antingen via bloggen, via facebook (se länkar ovan) eller via mail: jamtland@femonistisktinitiativ.se

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

IMGP4010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s