Aktuellt / Information / Pepp

Boka 29 februari, 6 mars och 8 mars!

Nu är programmet klart för den 6 mars, Regionens ”8 mars evenemang”. Vi från Fi är glada att vi kan presentera Linnea Bruno från Fi styrelse, och Sofie Hamberg från Fi Jämtland som talare under dagen. 

Hela dagen den 6 mars är Storsjöteatern fylld av musik, teater och föreläsningar. För vår del är Sofie först ut, hon berättar om sin praktik inom mödra- och kvinnosjukvård i Ghana klockan 11.45 till 12.45 i Thomésalen. Linnea Bruno talar 14.45-15.30 från Studioscenen om feminismen i dag och i morgon.

Vi kommer även att finnas vid ett bokbord i teaterns entré, där besökare kan få ställa frågor, få broschyr och flyer, pins och ballonger, och köpa våra regnbågsarmband och maskotar.

Du kommer framöver att kunna hitta information och program HÄR och HÄR.

Vi förbereder oss för den 6 mars och den 8 mars genom en/ett kombinerad studiecirkel/medlemsmöte klockan 18.00 måndagen den 29 februari. Vi inleder med att diskutera internationella kvinnofrågor och Fi politik för de frågorna. Sen fikar vi tillsammans och därefter ägnar vi resten av tiden till att förbereda vårt deltagande i Region Jämtland/Härjedalens 8 mars arrangemang (som alltså genomförs den 6 mars) och diskutera hur vi ska aktivera oss den 8 mars. Det kan även finnas chans för pyssel för den som vill, pärlor finns på plats för den som vill göra armband under samtalen. Kom gärna till mötet även om du inte kan vara med den 6 mars, bidra med dina tankar och idéer hur vi ska lägga upp vårt deltagande!

Den 8 mars träffas vi för en Fika med Fi Jämtland, på Pause klockan 19.00. Då har vi fokus på Feministisk mobilisering för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning, en sammanslutning av organisationer inom feminism, fred och miljö, som handlar om att ta ställning för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning, läs mer HÄR. Vi läser manifestet samtidigt som vi fotar och filmar för att vara med i den stora sammanställning av aktiviteter runt om i landet den 8 mars. Det kan bli mer aktiviteter under dagen, det diskuterar vi på medlemsmötet 29 februari.

Väl mött på barrikaderna!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

IMGP5574

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s