Aktuellt / Pepp

21-27 mars, Solidaritetsvecka i kampen mot rasism och rasdiskriminering

Sverige i dag har en mer öppen och uttalad rasism än vi är vana vid. Ingen vill kalla sig rasist, men många idag agerar rasistiskt i sin vardag. Rasism är inget du är utan något du gör.

Med en stor mängd människor i världen som flyr och en politik med syftet att hindra behövande att komma till Sverige, verkar flera tro att det är fritt fram att döma människor enbart utifrån ytan, och att dessutom uttala sina tankar högt.

Många jämtar upplever rasism i vardagen men de berättelser vi får se kommer oftast från storstäder och södra Sverige. Det betyder inte att Jämtland är förskonat. För att kunna motarbeta detta behöver vi först visa upp vad som sker här och nu.

Vi i Fi Jämtland vill ställa rasisterna till svars för deras handlingar och där behöver vi er hjälp. Du som upplever rasism personligen eller ser andra som får rasism riktad emot sig, maila din berättelse till jamtland@feministisktinitiativ.se. Vi ändrar i texten så att personerna i den får förbli anonyma och publicerar den sen på facebook och på instagram.

Utöver era berättelser kommer vi att ha en serie inlägg, på blogg och facebook, där vi förklarar begrepp, analyserar vad som händer och ger tips och råd för dig som vill vara med och förändra.

Var med och bidra med din berättelse!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

IMGP6117

Annonser

En tanke på “21-27 mars, Solidaritetsvecka i kampen mot rasism och rasdiskriminering

  1. Pingback: Verksamhetsberättelse 2016/2017 | Feministiskt Initiativ Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s