Studiecirkel

Nytt i partiprogrammet om Sexualpolitik och Kvinnofrid

Vi har fått ett uppdaterat partiprogram, du hittar hela på hemsidan för Feministiskt initiativ. Eftersom vår virtuell studiecirkel utgår från partiprogrammet kommer jag att titta vilka ändringar och tillägg som gjorts i de kapitel vi redan gått igenom, innan jag fortsätter med de nya kapitlen! I dag går jag igenom förändringarna av kapitel F. Sexualpolitik och G. Kvinnofrid, mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Hela partiprogrammet hittar du HÄR.

I de här kapitlen är inte så mycket ändrat. I kapitel G, Kvinnofrid, mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, har inget ändrats alls och när det gäller kapitel F så är inledningen och kapitlen F.1 Könsidentitet och könsuttryck, F.2 Säkrare sex och F.4 Surrogatmödraskap inte heller ändrade.

Kapitel F.3 Reproduktiv hälsa och rättigheter har fått ett tillägg:

”I många länder tillämpas en så kallad samvetsklausul, vilken ger vårdpersonal rätt att vägra utföra aborter på grund av religiös tro eller liknande. Konsekvensen av detta kan bli att en abortsökande kvinnas hälsa och rättigheter ej tillgodoses. Feministiskt initiativ är starkt kritiska till en samvetsklausul och ska arbeta emot att en sådan införs i Sverige.”

I och med det tillägget kom det äben ytterligare en åtgärdspunkt om att Fi ska verka för att stoppa införandet av en samvetsklausul för vårdpersonal.

Ett litet, men viktigt, tillägg, eftersom den här frågan i sig kan äventyra den fria aborten i Sverige!

Hur tror du en samvetsklausul skulle påverka aborträtten Jämtlands län, med brist på vårdpersonal och bara ett sjukhus?

Läs på själv i det politiska dokumentet som du hittar HÄR och diskutera gärna i kommentarerna eller i vår studiecirkel på facebook HÄR.

Vi hörs!

Ingrid Mårtensson
Studiecirkelledare

IMGP6265rev

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s