Aktuellt / Information / Pepp

Titta bakåt och framåt

Bägge lokaltidningarna skrev om demonstrationerna på 1 maj. I LT missade de att vi var med, och fokuserade på Socialdemokraternas tåg, läs HÄR. I ÖP fick vi mer plats och en bild och även en film på vår fina orkester, kolla HÄR.

”– Vi vill kämpa för att alla människor ska ha samma rättigheter, sa hon och talade om alla ”som inte tolkas som vita svenskar”.

Det är bland andra kvinnor, asylsökande flyktingar, människor med olika funktionsvariationer och människor med olika sexuella läggningar.”

”Det var andra året i rad som Fi, som inte vill prata om höger och vänster i politiken, gick med i Vänsterns tåg. Det var ett givet val.

– Det är egentligen bara vi och V som står upp och hävdar de mänskliga rättigheterna, sa Ingrid Mårtensson.”

”Fi hade med sig en blås- och trumorkester från musiklinjen på Birka folkhögskola i Ås.

Slagordsmatchen vann Vänstertåget klart.

Vänsterdeltagarna skanderade: ”ropen skalla – arbete åt alla”, ”den som flyr har inget val – ingen människa är illegal”, ”ta från de rika – dela lika”, ”internationell solidaritet – arbetarklassens kampenhet”, ”inget snack, till attack- vi behöver kämpande fack”, ”svarta och vita tillsammans mot dom rika” och ”inga pigor åt överklassen – låt dom skura de egna dassen” .”

Det är inte alltid så lätt att få fram sitt budskap till en stressad journalist, men läs gärna talet som finns HÄR.

Om du vill veta mer om hur vi arbetar i styrelsen så hittar du all information under fliken ”Om Fi Jämtland” under headern ovan, HÄR. Där finns protokoll, stadgar och kontaktuppgifter.

Den 15 juni kommer Gudrun Schyman till länet och vi behöver samarbetspartners, lokaler och volontärer. Om du har tips och idéer och om du vill vara med under dagen och hjälpa till, maila till jamtland@feministisktinitiativ.se. Du kan även komma och träffa oss på tisdag 10 maj, klockan 1900 på Pause i Östersund (vid busstorget). Där börjar vi planera arbetet!

Det kommer att bli en fantastisk dag!

Vi kommer även att försöka spela in en podd med Gudrun när hon är här, så om du har frågor du vill vi ska ställa till henne (eller om du vill vara en av dem som ställer frågor) skriv din fråga här som kommentar eller skicka in till mailen ovan.

Vi ses!

Ingrid Mårtensson
Ledamot Fi Jämtland styrelse

IMGP6431rev

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s