Protokoll

Styrelsemöte 20160601

Protokoll styrelsemöte, FI Jämtland

Pause, onsdag 1 juni 2016, 18-19.30.

Närvarande: Linn Kårelind, Helena Åsasdotter Jönsson, Ingrid Mårtensson, Marie Wiktorsson, Sofie Claudia Hamberg

Mötet öppnas

Val av mötesordförande, mötessekreterare och justerare

Sofie valdes till ordförande, Marie till sekreterare och Ingrid till justerare.

Genomfört/information (ca 30 min)

Aktiviteter/aktivism

Berg: 1 maj; Helena och Linus var ute, delade ut ballonger och syntes. Inte så mycket folk i farten.

Östersund: 1 maj; Hanna hade ordnat blås och trumorkester. Vi var många och syntes väl. Vi gick med vänstern och syndikalisterna. Ingrid blev intervjuad i ÖP. http://www.op.se/jamtland/ostersund/1-maj-lockade-fa-i-ostersund-trots-att-s-hade-minister-och-v-hade-blas-och-trummor

Kommunikation/Media

Berg: –

Östersund: Inga artiklar sedan förra styrelsemötet. (se ovan) Det första poddavsnittet med Arga tanten och systrarna Strul kom ut i maj, yay!! Om vapenindustrin. https://archive.org/details/ArgaTantenOchSystrarnaStrulDiskuterarVapenindustrin

Studiecirkel (folkbildning/utveckling)

Berg: Blev inställd.

Östersund: 2 maj, En ny syn på arbete; hemma hos Ingrid, fem personer var närvarande. Borde vi söka oss till Sensus?

Politik

Berg: –

Östersund: Pratat struktur med en tjänsteperson på Östersunds kommun

På gång/diskussion (ca 30 min)

Aktiviteter/aktivism

Berg: Delta i älghälga, 2-3 september.

Östersund: Homepartyturné; Möte strax innan för att klargöra olika saker. I Strömsund finns allt. Vi tar med whiteboardpennor. Vi börjar 11 i Strömsund för vi behöver vara ute därifrån kl 12.30. Försäljning mm gör vi i foajen. Det blir superbra på Jämtfald med Ingen människa är Illegal och Jämtfald. Kerstin ska göra affisch för alla event. Sålt 7 biljetter i Strömsund och 50 i Östersund. Vi ses den 13 juni kl 18 hemma hos Ingrid för att styra upp. Marie tar med sin bil för att packa grejer. Peppa folk att följa med på turnén. Prioritet nu: hitta lokal i Åre, Järpen, Krokom eller Bräcke. Det bör rymmas 100 personer. Dela och bjud in vänner i de olika eventen på FB.

F!ka med F! i sommar; Vi kollar av när flest kan komma, det behöver vara iaf en från styrelsen varje gång. Utgångspunkt är vardag kl 16. Picknick om det är fint väder, annars Jämtfald.

Kommunikation/Media

Berg: –

Östersund: Nytt podavsnitt, denna gång om våldtäktskultur, hur polisen hanterade det, hur vi reagerade och vad vi fick tillbaka. Det kommer att spelas in ett avsnitt med Gudrun under turnén.

Studiecirkel (folkbildning/utveckling)

Berg: Ambitionen är en gång i sommaren. Ev något i sommar annars till hösten.

Östersund: I augusti en intresseundersökning och sedan startar i september.

Feministiskt styrelsearbete; Ingrid är utbildare i feministisk styrelseteknik. Där ingår att bemöta härskartekniker. Ingrid har materialet. Helst inte utbilda sin egen styrelse, men det är långt till närmsta. Föreningslivet har en lång tradition, bildas lätt hierarkier och maktstrukturer. Gäller att motverka detta, det finns lite andra roller. Utbildningen tar en hel dag eller tre träffar på 2 timmar per gång. Det behövs en lektionssal. Ingrid kollar med ABF och Sensus.

Politik

Berg: Spänd inför att bilda en förening. Är fem personer.

Östersund: Ta fram områden att diskutera runt och skapa underlag för politik. Vi behöver skapa en kommunförening som kan ställa upp i val. I mars 2018 måste listan vara klar. FI kommer enbart ha en lista nationellt. Förslag vända på studiecirkeln, en kortare stund om något annat och ett längre pass om att skapa kommunpolitik.

Beslutspunkter

Ekonomi

Vi har drygt 2000 kr i kassan.

Ingrid och Marie har varit på banken och startat processen. Vi vill inte ha några utlägg för bank. Vi kommer att få ca 6000 kr från nationella föreningen.

Övriga frågor

Återkoppling möte inför nästa års 8 mars event; Vi har lämnat in de förslag som kommit upp i chatten. Datum har ännu ej beslutats, men önskemål söndag innan 8 mars.

Unga feminister; har kommit ett mejl från en person som vill starta upp unga feminister. Vi marknadsför henne i våra kanaler, hon har gjort en affisch. Nova är på. Vem är det som hållit i sidan? Ingrid ska luska vidare.

Nästa styrelsemöte

26 juli kl 18:00, häxans stuga. Adress; Skucku 171.

Mötet avslutas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s