Aktuellt / Debattinlägg / Information

Världen är otäck!

I världen i dag begås fruktansvärda handlingar dagligen. Det är bilbomber i Beirut, bombattack i Istanbul och nu masskjutning i Orlando. Läs HÄR HÄR och HÄR. Samtidigt pågår minst 40 konflikter i världen mellan stater och ett antal fler konflikter inom stater (enbart i Syrien pågår ett 20-tal), mellan olika grupperingar (läs HÄR). Vart vi än ser pågår krig, konflikter, svält och miljökatastrofer.

Vi lever i en värld där klyftorna blir allt större och samhällsklimatet hårdare och mer hatiskt för varje dag som går, och där de som har (som till exempel större delen av oss som bor i Sverige) bygger murar mot de som inte har (som till exempel syriska flyktingar). Nu i närtid (21 juni) ska riksdagen till exempel rösta om tillfälliga uppehållstillstånd och begränsad familjeåterförening, något som de flesta remissinstanser har förklarat vara helt fel väg att gå. Att försvåra anhöriginvandringen och enbart ge tillfälliga uppehållstillstånd utsätter människor för stor press och försämrar rejält deras möjligheter att på ett bra sätt komma igång med sina liv här i Sverige.

Som enskild människa kan det kännas svårt och omöjligt att få till en förändring, men det går att engagera sig och organisera sig. Ett sätt att göra det är till exempel att gå med i Feministiskt initiativ. Om du vill lära dig mer om feminism och hur ett samhälle kan växa genom jämställdhet och jämlikhet, passa på att gå på homeparty nu på onsdag med Gudrun Schyman!

Onsdag 15 juni

Strömsund, Folkets Hus, 11.00, boka din plats HÄR och läs mer HÄR.

Krokom, Magneten, 16.00, boka din plats HÄR och läs mer HÄR.

Östersund, Jämtfald, 19.30 (men evenemanget startar redan 18.00), boka din plats HÄR och läs mer HÄR.

Om du tänker gå så boka biljett redan nu, biljettbokningen är öppen till och med tisdag!

Ta med papper och penna, du kommer att vilja anteckna! Föreläsningen är cirka 90 minuter och efter den finns Gudrun på plats, säljer och signerar sin bok och kan svara på de frågor du eventuellt inte fick svar på under föreläsningen.

Även Fi Jämtland finns på plats, före och efter föreläsningen på samtliga ställer. Vi informerar om vår verksamhet, svarar på frågor och säljer vårt pyssel. Du kan se utbudet under fliken F!ffären här ovan.

Om du vill bli medlem kan du göra så här:

Gå till medlemssidan HÄR och fyll i formuläret. Ett medlemskap kostar 50 kronor, eller mer, du bestämmer själv vad du vill och kan betala.

Om du hellre betalar på annat sätt kan du:

  • Betala med SMS. (100 kr/år) Skicka: fimedlem förnamn efternamn kommun epost till 72550.

  • Swisha 50 kr eller mer till 123 282 42 82 och skriv i meddelandet: ”fimedlem förnamn efternamn kommun e-post” (om inte allt får plats är det viktigt att du prioriterar e-post, så kan vi kontakta dig om vi behöver mer uppgifter)

Vi ses!

Ingrid Mårtensson
Kassör Fi Jämtland

Homeparty

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s