Aktuellt / Information

Feministiska möten i Almedalen

Jag fikar vidare med Fi på St Hansgatan 11 i Visby. Det är roligt, utvecklande och lite spännande. I dag kom till exempel fyra kvinnor på besök från Kina, och höll ett tal om att vara feminist i Kina, vilket skiljer sig rejält mot att vara det här, men samtidigt finns många beröringspunkter.

Kinafeminister

De stannade länge och vi hann prata om många områden. Jag skickade med dem varsitt armband från Fi Jämtland som gåva.

armband

Utöver det så har jag fått diskutera ekonomisk politik, försvarspolitik, rikliga mensblödningar (med blödarsjukas förening) och fått veta att inlägg från  min blogg på maqt.se (HÄR) används som diskussionsunderlag när försvarsmaktsofficerare ska diskutera jämställdhet och diskriminering! 

I dag är SDs dag, så vårt torgtal handlade om hot och hat mot feminister och antirasister – ett hot mot demokratin, och du kan se det på Feministernas facebooksida HÄR.

Unga feminister startade dessutom en kampanj idag, ”Ett rosa ljus över Almedalen”, du kan se mer HÄR. De skrev även en debattartikel på Svt Opinion som du kan läsa HÄR:

”När etablerade aktörer väljer bort feminister, antirasister, ungdomar och mindre organisationer tar de sig makten att äventyra våra möjligheter till etablering. Det är hög tid för alla organisationer och medier att ta sitt ansvar.

Vi behöver ett rosa ljus över Almedalen.

Almedalen måste vara en arena för alla samhällets invånare och aktörer att delta på under lika villkor för att klassas som en demokratisk mötesplats. Det krävs handling för mänskliga rättigheter och delaktighet.”

I dag har jag spelat in inslagg till podden ”Arga Tanten och Systrarna Strul” med Unnga Feminister och med Fi Miljö- och Klimatpolitiska talesperson. I går blev det ett inslag med en medlem i Fi Studenter. Jag hoppas hinna spela in inslag med talespersonerna för lands- och glesbygdspolitik, utbildningspolitik, sexualpolitik och utrikespolitik, så det finns underlag för poddar resten av året!

Så här ser vår lokal ut från utsidan, kom förbi om du är i Visby, vi har öppet två dagar till, 12-15!

Fika med Fi

Vi ses!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

 

Annonser

En tanke på “Feministiska möten i Almedalen

  1. Pingback: After Almedalen! | Feministiskt Initiativ Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s