Aktuellt / Information

Dags att planera hösten!

Dags att ta fram kalendern och börja boka in höstens aktiviteter med Fi Jämtland!

25 augusti är det F!ka med Fi. Där kan den som är nyfiken på feminism komma och fika med några från Fi Jämtland och diskutera feminism på ett lätillgängligt sätt. Vi träffas 1800 på Pause i Östersund (vid busstorget, Hamngatan 17). Vi sitter vid bordet med rosa inslag! Du kan hålla koll på evenemanget HÄR!

2-3 september är det Älghälga i Svenstavik, 10-19 på fredag och 10-17 på lördag. Fi Jämtland har bokat ett bord där vi kommer att ha engagerade feminister på plats för att berätta om Fi och svara på frågor. Vi delar ut ballonger, pins och broschyrer, det finns fika, och f!ffären (HÄR) är på plats för den som vill handla. Maila till jamtland@feministisktinitiativ.se om du kan vara med och hjälpa till, två dagar, en dag eller del av dag. Minst en bil kommer att åka från Östersund båda dagarna, så du kan få lift där. Annars kan du bara komma förbi och heja på oss!

10 oktober klockan 16.00 är det tänkt att ett homeparty ska hållas i Sveg. Gudrun pratar i 90 minuter och minglar därefter en halvtimme innan hon reser söderut. Vi behöver hitta en bra lokal i Sveg och gärna ha någon medlem på plats som kan ta emot material i förväg. Det kommer att åka minst en bil från Östersund också för den som volonterar för att arbeta på partyt. Maila jamtland@feministisktinitiativ.se om du har tips på lokal, kan ta emot material och/eller vill vara volontär.

I dagsläget finns ingen studiecirkelledare för höstterminen. Är du intresserad av att hålla feministisk studiecirkel, och leda diskussioner i grupp, så hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se. Hösten var tänkt att rikta in sig mot lokal politik, i vårt län och i våra kommuner.

Podden har tagit sommarlov, men ska snart komma igång igen. Det finns ett antal färdiga inslag, intervjuer med personer som har nyckelroller inom Feministiskt initiativ. Tanken är att vi ska sitta några stycken och diskutera det som sagts under intervjuerna och sen koppla ihop intervju och samtal till poddavsnitt. Om du är intresserad av att vara med och diskutera någon av intervjuerna kan du maila till jamtland@feministisktinitiativ.se. De intervjuer som finns handlar om Fi studenters arbete, Unga feministers arbete, Miljö- och klimatpolitik, Utrikespolitik, Sexualpolitik, Lands- och glesbygdspolitik, Basinkomst, Hedersvåld, Hbtqungdomar och samhället, Projekt för hur asylsökande utvecklar lands- och glesbygd samt Hur går det att kombinera parlamentarism och aktivism.

Vill du ha en mer feministisk politik i din kommun? Skulle du gärna se att representantter från Feministiskt initiativ satt i din kommunfullmäktige? Det är nu det behöver börja byggas om vi ska kunna ställa samman kommunlistor inför nästa val. Om du vill vara med och arbeta för det så kan du maila vår ordförande Marie Wiktorsson: marie.wiktorsson@gmail.com. Hon ansvarar för vår kommun – och regionalpolitik.

Så, nu vet du vad du ska göra i höst! Häng på, bli aktivist, och hjälp till att förändra världen!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

IMGP6512rev

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s