Protokoll

Styrelsemöte 20160929

Protokoll styrelsemöte, FI Jämtland

Pause, 20160929, 18-19.30.

Närvarande: Isabell Skog, Marie Wiktorsson, Sofie Claudia Hamberg, Ingrid Mårtensson (info via messenger).

Mötet öppnas

Marie hälsar välkommen och öppnar mötet.

Val av mötesordförande, mötessekreterare och justerare

Sofie valdes till ordförande, Marie till ordförande, och Isabell till justerare.

Genomfört/information (ca 30 min)

Aktiviteter/aktivism

Berg: Älghälga: Helena stod på fredag en stund, på lördagen stod Ingrid och Helena några timmar. Vi blev fotade av Jämtlands tidning, men vet inte om det kom med. Sålde några saker, men det var regnigt och inte så mycket folk.

Kommunikation/Media

Debattartiklar om polisen i Östersund: Först en debattartikel tillsammans med V, sen en insändare som respons på polischefens debattartikel.

Debattartikel 1/9, Öppet brev till polis och kommun, tillsammans med V http://www.op.se/opinion/debatt/debatt-polisens-olyckliga-uttalanden-blir-ytterligare-en-krankning

Debattartikel 2/9, Öppet brev till polis och kommun, tillsammans med V http://www.ltz.se/opinion/debatt/fi-och-v-ta-ostersunds-kvinnor-pa-allvar

Insändare 18/9, svar på Polischefens inlägg i debatten http://www.op.se/opinion/insandare/insandare-vi-kvinnor-kanner-oss-inte-trygga

Studiecirkel (folkbildning/utveckling)

Ligger nere i höst.

Politik

Händer ingenting.

På gång/diskussion (ca 30 min)

Aktiviteter/aktivism

Evenemang här: https://www.facebook.com/events/1277508022282094/ https://www.facebook.com/events/1161609797238292/ Biljetter här: https://simplesignup.se/event/83739-homeparty-med-gudrun-schyman-i-sveg

En medlem i Sveg, Inga Björk, tar emot Gudruns böcker och hjälper till på plats. Ingrid har även bett henne skapa affischer och sätta upp i Sveg. Kommunen ska lägga ut det på sin kalender. Det är ABF som är samarbetspartner med oss och som ordnat lokalen.

Gudrun pratar kl 16. Ingrid och Isabell åker.

Kommunikation/Media

Östersund: Poddar inspelade med Ingrid, Linn och Sofie om klimat och miljöpolitik och utrikespolitik. Pratade mycket om veganism. Även spela in UF och Fi Studenter och börja med att sända den om utrikespolitik. Aktivism spelas in till veckan, och förhoppningsvis även om HBTQ.

Studiecirkel (folkbildning/utveckling)

Ingrid har kontaktat ABF om lokal någon helg för styrelseutbildning.

Politik

Vi behöver prata ihop oss om vi vill ha en lista.

Beslutspunkter

Inga beslutspunkter.

Ekonomi

Vi har ett bankkonto och har fått pengar från FI i dagarna. Vi har nu närmre 7000 kronor på kontot plus en handkassa på ca 1500. Ingrid har köpt en kassabok, eftersom det inte räcker att bokföra på excel (som går att ändra i efterhand hur som helst). Ingrid funderar på vad som är bättre för föreningen. Att föreningen står som säljare av produkterna och betalar hälften till henne som ”inköp”, eller om Ingrid står som säljare (som inte behöver bokföra) och ger hälften i gåva till föreningen. Den senaste varianten kräver betydligt färre bokföringsåtgärder och verifikationer. Det första förslaget synliggör att vi har ett engagemang, men Ingrid får besluta som behöver göra bokföringen.

Övriga frågor

Förslag på F!ka-datum innan Isabell flyttar: torsdag den 20 oktober kl 16 på Gamla Tingshuset. (Isabell kolla om hon kan då, annars byter vi.)

Nästa styrelsemöte

Torsdag den 15 november kl 18 på Pause, för att kunna planera aktivitet den 25 november; FN:s internationella dag för att avskaffa mot våld mot kvinnor.

Mötet avslutas

Sofie avslutar mötet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s