Aktiviteter / Information

Aktivism!

Vi hade ett medlemsmöte förra veckan där vi talade om olika sätt att engagera sig. För dig som inte var här kommer en sammanfattning av vår diskussion här.

Det går att engagera sig både nationellt och lokalt, så vi gick igenom olika varianter av engagemang för både nationella Feministiskt initiativ, och för lokala Feministiskt initiativ Jämtland.

Aktivism

Om du vill vara med och göra något men inte har tiden att engagera dig i styrelse eller arbetsgrupp så kan du vara aktivist. Då kommer du och arbetar under ett evenemang som någon annan ansvarar för. 

Här gäller det att hålla koll på mail, blogg och sociala medier. Fi Nationellt skickar ut medlemsmail och ger information via facebook där du kan se om det är något du vill vara med på. De använder sig ibland av oss som avdelning, när det är något som ska göras oväntat. I senaste valrörelsen var vi med om två olika aktioner. Dels målade vi stolar rosa och satte ut på stan under en dag, för att visa att Fi skulle #taplats. Dels var vi ute och satte upp rosa glasögon på de andra partiernas valaffischer, för att påminna dem om att behålla de rosa glasögonen på även efter valet. Den aktionen kan du läsa om HÄR.

Fi Jämtland behöver aktivister vid olika tillfällen. Det kan till exempel handla om att gå i 1:a majtåg, delta på Åre Pride eller dela ut broschyrer på gator och torg. Vi skickar mail till alla medlemmar och berättar vad som är på gång och vad som kan göras, och du kan även hitta det som är aktuellt här på bloggen under fliken ”På gång” under headern. Det finns olika roller vid varje aktivitet, du kan prata feminism med besökare eller hjälpa till att bära, duka fram och städa undan. Vi behöver sådana som kan ta på sig att filma, spela in och fota, och sådana som vill skriva om det vi gör på blogg eller på andra medier. Det finns nått för alla, hör av dig om du vill vara med!

Du kan även vara med och spela in podd. Se under fliken ”På gång” vilka avsnitt som ska diskuteras och hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se om du vill vara med och prata!

Arbetsgrupper

HÄR, på Feministiskt initiativs hemsida, ser du om det behövs ideella krafter i någon arbetsgrupp för nationella Fi. Det finns till exempel grupper som arbetar med medlemsregistret, som svarar på olika mailadresser, som tar fram utbildningar eller som sysslar med kommunikation i olika former.

Fi Jämtland har fyra arbetsgrupper, Politik, Kommunikation/media, Aktiviteter/F!esta och Studiecirkel (utbildning/folkbildning). Är du intresserad av att vara med och arbeta inom något/några av de områdena kan du läs mer HÄR, där du även hittar vem du ska kontakta.

Söka och rekryteras

Nationellt finns det en Skuggriksdagsgrupp (tills vi kommer in i riksdagen) som följer det som sker i riksdagens olika utskott. Talespersoner för utskotten, samt ordförande och ersättare i varje utskott rekryteras av en rekryteringsgrupp. På hemsidan kan du se om det är någon rekrytering på gång. Du får då anmäla ditt intresse för den post du skulle vilja ha, så kommer du att bli intervjuad. Efter att alla intresserade intervjuats föreslår rekryteringsgruppen personer till styrelsen som fattar beslut. HÄR ser du vad som söks just nu.

Nomineras och väljas

Till Fi nationellt var det sista dag att nominera sig själv eller någon annan förra veckan. Det gick att nominera till styrelse, valberedning och revisorer.

För Fi Jämtland kommer det att vara dags att nominera i januari och februari. I januari kommer det en kallelse till medlemmarna för ett medlemsmöte där Fi Jämtlands ombud till kongressen (som är 24-26 mars i Västerås) ska nomineras och väljas. Vi kan skicka 8 ombud, du kan nominera dig själv eller någon annan (som du först frågat) när kallelsen kommer.

Nästa nominering för Fi Jämtland sker i februari, när kallelsen till årsmötet kommer. Då kan du nominera dig själv eller någon annan (som du först frågat) till styrelsen, valberedningen eller som revisor.

 

På medlemsmötet gjorde vi även en översiktlig skiss på hur vi ska arbeta under året. Vi kommer försöka ha en aktivitet varje månad, det kan vara att delta under ett 8 mars evenemang (Internationella kvinnodagen) eller att träffas och fika någonstans för att få möjlighet att prata feminism under avslappnade former.

-*-*-*-*-*-

Ta en feministisk fikapaus i julstressen!

Den 9 december träffas vi på Café Tingshuset klockan 1600 för att fika, slappna av och prata feminism. Kom förbi och köp en kopp och fika med oss, eller kom bara förbi och säg hej! Vi har alltid något rosa med oss, så vi brukar vara lätta att hitta! HÄR hittar du evenemanget på facebook, om du vill vi ska hålla ögonen öppna efter dig kan du anmäla dig i evenemanget eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se.

Dröm rosa drömmar

20161121-rosa-drommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s