Aktiviteter / Aktuellt / Information

Bli vårt kongressombud!

Efter ett långt juluppehåll är bloggen nu tillbaka och först ut är information om ett kommande medlemsmöte.

I slutet av mars har Feministiskt initiativ kongress. Nytt för den här gången är att det numer är ombud som åker. Vi är så många aktiva fior nu att det inte längre går att bjuda in alla till kongressen. Ombuden är fördelade med 5 platser per län och resten av platserna är fördelade utifrån antal medlemmar i länet. Fi Jämtland har åtta platser som vi ska förse med ombud.

Eftersom vi är en avdelning för hela länet så hoppas vi få in nomineringar från fler kommuner än Östersund. Vi har flest medlemmar i Östersund, men det skulle vara så bra om ytterligare någon av vår kommuner kunde representeras av ett ombud.

Om du är medlem i Feministiskt initiativ så fick du ett mail med information om kongressen i fredags, och i dagarna kommer det en kallelse till medlemsmötet där vi i Fi Jämtland väljer ombud.

Mötet börjar 18.00 torsdag den 2 februari 2017 på ABF (Midgårdsgatan 8, mitt emot Willys), Östersund.

Mötet beräknas ta ca 2 timmar med en fikapaus i mitten. Det bjuds på både diskussion och fika.

Vi inleder med presentation av vad en kongress är, vad olika begrepp står för, hur en skriver motioner och vad ett ombud förväntas göra. Det finns även möjlighet för diskussion och frågor. Sen hör vi en översiktlig presentation av propositionerna och diskussion om vilka motioner vi eventuellt bör skriva.

Sen blir det fikapaus och vi bjuder på kaffe, te och fikabröd. Det finns alltid något veganskt alternativ att välja. Anmäl dig gärna HÄR eller meddela via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, att du kommer så vi kan beräkna hur mycket fika som behövs.

Efter fikat startar själva medlemsmötet.

Dagordning Medlemsmöte

1. Val av ordförande

2. Val av sekreterare

3. Val av justerare

4. Val av rösträknare

5. Presentation av de nominerade

6. Röstförfarande

7. Beslut om ombud

8. Övriga frågor

9. Nästa möte

10. Mötet avslutas

Den som blir vald till ombud har ansvar för att sätta sig in i propositioner och motioner och delta på möten innan kongressen för att tillsammans med övriga medlemmar diskutera frågorna och få en uppfattning om vad medlemmarna förväntar sig av ombuden. De som har erfarenhet av tidigare kongresser, föreningsarbete och politisk organisation får hjälpa övriga. Vi gör det tillsammans!

För att nominera dig själv eller någon annan till ombud så ska du maila till ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se med namn, ålder, ort samt varför du tycker att personen är lämplig som ombud, Du kan också nominera eller kandidera under mötet. Du ska ha vidtalat den person du tänker nominera om det inte är dig själv.

Stadgarna hittar du här på bloggen under fliken ”Om Fi Jämtland”.

Jag ser fram emot att få in era nomineringar! Jag var själv på mitt livs första politiska kongress för två år sedan och det var både roligt och intressant. En stor lokal fylld av engagerade feminister som tillsammans utvecklar politik för ett bättre samhälle!

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

imgp6517rev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s