Aktiviteter / Aktuellt / F!ffär / Information / Pepp

Aktivera mera!

Vi lever i en värld där det sker helt osannolika saker just nu. Storbritannien lämnar EU, mestadels på grund av främlingsfientligeht verkar det som, Trump uppfyller alla sina otäcka vallöften i en rasande fart och Moderaterna bjuder in SD till samtal. Det finns ljusglimtar i mörkret och jag tror det är viktigt att vi försöker hålla fast vid dem.

– Women’s march den 20 januari genomfördes i alla världsdelar på nästan 700 olika platser och drog runt 4 miljoner deltagare.

– Nederländerna planerar att starta en stiftelse för att finansiera internationella hjälporganisationer som förser kvinnor med preventivmedel och tillgång till säkra aborter, som en reaktion på Trumps beslut att inte låta USA bidra med pengar till dem.

– Centerpartiet och Liberalerna är tydliga med att de inte kan tänka sig samarbeta med SD.

Vill du vara med och motverka nationalism, rasism och sexism? Vi har en hel del aktiviteter för dig under våren!

2 februari klockan 1800 ABF, Östersund: Medlemsmöte och val av ombud.

Vi går igenom vad en kongress är, vilken roll ett ombud har och vilka propositioner som är lagda. Sen väljer vi våra 8 ombud. Du måste vara medlem för att kunna rösta och bli vald till ombud. Betala din medlemsavgift HÄR om du är ny medlem, och HÄR om du vill förnya ditt medlemskap. Styrelsen har beslutat att delfinansiera våra ombuds resa och boende under kongressen, kom på mötet så får du veta mer. Vill du nominera dig, eller någon annan (som du tillfrågat) som ombud? Maila nomineringen till ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se med en kort presentation, eller nominera direkt på mötet. Anmäl gärna ditt deltagande HÄR så vi vet hur mycket fika som behövs.

5 mars klockan 1100-1800 Storsjöteatern, Östersund: Feminism för alla människors lika värde

Regionens evenemang med anledning av Internationella kvinnodagen. Vi är på plats med bokbord samt en del föreläsningar. Vi behöver volontärer till bokbordet. Om du vill och kan, anmäl dig HÄR. Det kan handla om en halvtimme, eller mer, du bestämmer. Det ger andra en chans att ta paus eller gå på en föreläsning. Vid bokbordet delar vi ut broschyrer, pins och ballonger, bjuder på rosa drömmar samt säljer från F!ffären. Vi svarar på frågor från besökare, men det brukar inte vara så svårt. Partiprogrammet finns på plats att slå i om det behövs.

22 mars, klockan 1800-2100, ABF, Östersund: Årsmöte samt förberedelse ombud

Dags för årsmöte, med propositioner, motioner och val av ny styrelse. En kallelse kommer till alla medlemmar i god tid innan årsmötet. Vill du nominera dig till styrelsen, valberedning eller som revisor? Skicka din nominering med en kort presentation till jamtland@feministisktinitiativ.se. Vi behöver fler aktiva, då några av de nuvarande styrelsemedlemmarna flyttat från länet. Efter årsmötet kommer vi att diskutera motionerna som kommit till kongressen, så att ombuden är förberedda på hur de på bäst sätt kan företräda Fi Jämtlands medlemmar.

24-26 mars, Västerås: Fi Kongress 2017

För er som är valda till våra ombud blir det en helg fylld med rosa politik och fina möten!

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft! Kom du med!

Som förberedelse för vårens aktiviteter har det tillkommit några nya artiklar i F!ffären, regnbågshalsband. Kolla in dem närmre genom att klicka på fliken F!ffären under headern:

20170128-regnbagar17

Ingrid Mårtensson
Ledamot Fi Jämtland styrelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s