Aktiviteter / Aktuellt

Bli en re-sister!

Nu under våren erbjuder Fi Jämtland flera möjligheter att stå upp för det du tror på och motverka Sveriges resa bort från mänskliga rättigheter för alla till nationalism med rättigheter bara för de som redan har.

Den 5 mars genomför regionen sitt årliga evenemang inför Internationella kvinnodagen, Feminism för allas lika värde, läs mer HÄR, på Storsjöteatern i Östersund. Där finns massor av intressanta föreläsningar och kulturinslag. Själv ser jag fram emot att se systrarna Kronlöf och Thom Gisslén i föreställningen FAMILJEN KAOS samt att lyssna på Soraya Post, EU parlamentariker för Feministiskt initiativ. Dessutom visas klipp ur den kommande filmen om Gudrun Schyman, ”The Feminist”, läs HÄR.

Om du inte bara vill besöka evenemanget som gäst utan även göra en arbetsinsats så söker vi efter fler volontärer. Vi har ett bokbord som ska bemannas under hela dagen, från 10.30 så länge vi orkar/får volontärer, men längst till 18.30. Du kan anmäla dig för att stå längre eller kortare stund. Vid bokbordet kommer det att finnas broschyrer, pins och ballonger att dela ut. Det finns olika smycken och annat att sälja. Dessutom ligger Fi Partiprogram där om det, mot förmodan, kommer några svårare frågor, men tidigare erfarenheter tyder på att det inte blir särskilt många politiska frågor, de som kommer kan redan mycket och är intresserade av våra broschyrer. Så, om du vill göra en reell insats, anmäl dig HÄR. Du behöver inte vara medlem i Fi för att hjälpa till.

Den 8 mars har ABF och Riksteaterföreningen i Krokom tagit hjälp av oss för att planera ett evenemang på Magneten i Krokom. Fokus ska vara på den FN konvention som ligger till grund för FNs internationella kvinnodag. Margareta Winberg kommer att kortfattat dra huvudpunkterna i konventionen, därefter kommer det att vara talare som i korta föreläsningar, fördelat under eftermiddagen, går igenom diskrimineringslagen, mäns våld mot kvinnor samt hur det ser ut i vårt län gällande jämställdhet. Mellan föreläsningarna kan besökarna gå runt till olika bokbord och få höra vad just den organisationen har för funderingar runt det som just förelästs om. Förutom Fi Jämtland har ytterligare några politiska partier tackat ja, och, eftersom fokus ska vara på INTERNATIONELLA, även några av de etniska föreningar som finns i länet.

Även här behövs det volontärer som kan bemanna bokbordet kortare eller längre stunder. Eftersom det är meningen att vi ska kunna prata utifrån vår politik kommer några av de fior som gått studiecirkel i feministisk politik alltid finnas vid bordet, men det behöver alltid vara minst två fior på plats. Evenemanget sker mellan 13.00 och 16.00 och du kan kommentera HÄR vilka tider du kan vara med. Du behöver inte vara medlem i Fi för att hjälpa till.

Den 22 mars är det Årsmöte för Fi Jämtland, och för att få rösta måste du betalt din medlemsavgift senast 8 mars. Är du osäker på om du betalt eller ej? Kontakta medlem@feministisktinitiativ.se så kan de svara. Vet du inte hur du gör för att bli medlem eller förlänga ditt medlemskap? gå till hemsidan HÄR och välj ”Bli medlem” i flikarna under headern. Du som redan är medlem har fått en kallelse med all information, du som blir medlem nu kan höra av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se så får du all information du behöver. Anmäl dig gärna HÄR så vi vet hur mycket fika som behövs.

För att föreningen ska kunna fortsätta att bedriva aktivism och delta på olika evenemang i länet behöver vi många fler aktivister och engagerade medlemmar. Vi är i dag ganska många medlemmar men få aktiva, och det sliter hårt på oss som är engagerade. Om vi blir fler kan vi fördela ansvaret på flera så orkar alla bättre. Aktiviteter vi genomfört de senaste åren är till exempel 8 mars-evenemang, 1:a maj, Pride, Regnbågsparad, Älghälga, Internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor och homepartyn med Gudrun Schyman, samt skrivit ett antal debattartiklar och insändare. Klart du vill vara med! Kom på årsmötet och hjälp till att planera det kommande året!

Rosa hälsningar

Ingrid Mårtensson
Ledamot styrelsen Fi Jämtland

imgp6526rev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s