Aktiviteter / Information

Njut av hösten med oss!

Nu när sommaren går mot sitt slut kan vi se fram emot ett antal roliga aktiviteter med Fi Jämtland.

Måndag den 11 september hoppas vi kunna genomföra homeparty med Gudrun Schyman i Svenstavik och i Östersund. Vi har inte lyckats hitta lämpliga lokaler än, så om du vet om en lagom lokal i Svenstavik och/eller i Östersund, som vi kan använda gratis eller för en låg kostnad, hör av dig så snart du kan till jamtland@feministisktinitiativ.se. Som planeringen ser ut i dag ska Gudrun vara i Svenstavik 14-16 och i Östersund 18-20.

Lördag den 16 september är vi med på Östersund Pride. Vi har ett tält i Prideparken, Badhusparken, från 11 till 17. Där kan du komma och hälsa på oss, göra ditt eget Pridearmband, få dina naglar målade i Pridefärger och diskutera feministisk politik. Om du vill vara mer aktiv än så, hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se. Om vi blir tillräckligt många kan vi gå i Pridetåget, så kom med du med!

Styrelsen diskuterar möjligheten att avveckla fi Jämtland som avdelning och återgå till att vara medlemsgrupp. Vi tror att en medlemsgrupp kan vara mer flexibel och lättarbetat så energin kan läggas på aktiviteter istället för på administration. Som medlemsgrupp kan vi inte ställa upp i val, men som läget är i Fi Jämtland just nu har vi ändå inte tillräckligt stor och stabil medlemsbas för att kunna göra det. Om vi beslutar att försöka göra det kommer du att få en kallelse i god tid för det extra årsmöte som behövs för att genomföra förändringen. I den kallelsen kommer du att få mer information om för- och nackdelar med de olika organisationsformerna.

Nationella Fi har skickat information till alla medlemsgrupper som även alla medlemmar ska ta del av:

SÖKES: Förstärkning till medlemsutskottet och rekryteringsgruppen

Fi söker dig som gillar administrativa sysslor och är beredd att engagera dig över en längre tid. I medlemsutskottet bidrar du till viktigt arbete för partiet!

Medlemsutskottet arbetar bland annat med att registrera nya medlemmar och betalningar i Feministiskt initiativs medlemsregister samt att svara på mejl som skickas till medlem@feministisktinitiativ.se

Läs mer om uppdraget i medlemsutskottet här! http://feministisktinitiativ.us7.list-manage.com/track/click?u=d47bf2b3452600b3209131b0b&id=a64f98163e&e=d48903cae5

Fi söker dig som har ett brett kontaktnät, har erfarenhet av rekrytering och som är bra på att matcha rätt person med rätt uppdrag. I rekryteringsgruppen får du möjlighet att arbeta med rekrytering av Feministiskt initiativs framtida politiker!

Rekryteringsgruppen har ett helhetsansvar för rekryteringar till vakanta politiska uppdrag, platser och poster inom Feministiskt initiativ.

Läs mer om uppdraget i rekryteringsgruppen här! http://feministisktinitiativ.us7.list-manage.com/track/click?u=d47bf2b3452600b3209131b0b&id=d78dddb5d8&e=d48903cae5

Sista ansökningsdag för dessa poster är den 10 september!

Valberedningen låter hälsa:
Dags att nominera till riksdagen!

Tiden har kommit för att ta fram Feministiskt initiativs riksdagslista. Det är lokalgrupperna som ansvarar för att få in nomineringar från sin ort. Genom att delta i nomineringsprocessen bestämmer ni vilka som ska leda partiet under nästa valrörelse och den första tiden i riksdagen.

BIDRA MED BRA NOMINERINGAR
Kom ihåg att det är vårt gemensamma ansvar att få in så många bra nomineringar som möjligt. Det är vi tillsammans som ser till att få kandidater från hela Sverige, en bred lista, som representerar allt det Fi står för. För att lyckas krävs det att vi alla bidrar.

Vi i valberedningen vill att varje lokalgrupp avsätter tid på alla medlemsmöten fram till 15 september för att:
Brainstorma fram namn på lämpliga kandidater samt bestämma vem som ska kontakta/värva personerna.
Berätta för medlemmar varför det är viktigt att nominera och öppna upp för frågor/diskussion.
Du kan nominera dig till själv eller någon annan till riksdagskandidat. Om du nominerar någon annan måste den personen först vara tillfrågad.

NOMINERA FRÅN DIN LOKALGRUPP
Nytt för i år är att Fi:s och UF:s lokalgrupper kan nominera kandidater genom sina styrelser. Nomineringarna ska beslutas av styrelsen och mailas till valberedningen senast den 15 september. De som nomineras av en lokalgrupp behöver inte vara tillfrågade, även om vi uppskattar ifall de är det.

SISTA DATUM ATT NOMINERA ÄR 15 SEPTEMBER.

NOMINERA GÖR DU HÄR:
http://www.feministisktinitiativ.se/nomineringar-2018/ http://feministisktinitiativ.us7.list-manage.com/track/click?u=d47bf2b3452600b3209131b0b&id=1893bb44f0&e=d48903cae5

Har ni frågor är ni alltid välkommen att kontakta valberedningen på: valberedning@feministisktinitiativ.se

Om du vill nominera dig själv, gör det! Om du vill nominera någon annan, fråga den personen innan du gör det. Om du vill att Fi Jämtland styrelse nominerar någon, maila all information med motivering till jamtland@feministisktinitiativ.se

Om du har några frågor om det här mailet eller något annat som rör Fi Jämtland verksamhet, hör gärna av dig! Vi kollar vår mail kontinuerligt och vi lägger ut information på vår blogg, på instagram, facebook och twitter.

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft!

Rosa hälsningar
Ingrid Mårtensson
Ordförande Fi Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s