Aktiviteter / Aktuellt / Information

Alla vill vara aktivister!

I onsdags genomfördes ett extra årsmöte där det beslutades att förändra organisationsform för Fi Jämtland. I stället för att vara en avdelning är vi nu en medlemsgrupp.

Det innebär, enkelt uttryckt, att vi minskar på administrationen men inte kan ställa upp i lokala val. Eftersom vi har varit få aktiva så finns just nu inte tillräckligt många kandidater för att skapa listor för landstings och/eller kommunalval, däremot frigör vi nu resurser från administration som vi i stället kan genomföra aktiviteter med. Om du vill läsa protokollet hittar du det på bloggen (www.fijamtland.wordpress.com), välj ”Om Fi Jämtland” direkt under headern så finns länk till protokollet där.

Vi har pengar, även om kassan är liten, så för den som har en idé om aktivitet som den vill genomföra kan det finnas möjlighet attFi Jämtland till exempel kan betala för ett polistillstånd, en platshyra eller eventuellt material. Den sortens beslut kommer vi hädanefter att kunna ta på medlemsmöten.

Utifrån den verksamhetsplan som fanns i avdelningen kommer här en lista på olika aktiviteter som vi kan genomföra. Kolla vad DU skulle vilja vara med på och hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se så ser vi vilka av aktiviteterna vi kan genomföra.

Vi är mindre än ett år från valet, häng med på den feministiska vågen och var med att skapa historia!

Förslag på aktiviteter:

a. Medlemsvärvningskampanj. Startar 27 oktober och pågår hela november. Material är beställt om vi vill göra något av det, till exempel gå tillsammans på stan någon dag och dela ut flyers. Krävs ingen egentlig planering, så länge vi är minst två som går tillsammans går det att hämta ut material och bara göra.

b. Internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor, 25/11. 2015 genomförde vi ett fackeltåg genom Östersund, 2016 höll vi en ljusmanifestation på Stortorget. Vi har ljus kvar som går att använda, det enda som behövs är ett polistillstånd och några aktivister.

c. Möte med partisekreterare Maria Pettersson 26/11. Maria kommer till Östersund för att berätta hur valstrategin ser ut och vad vi kan göra i Jämtland för att vara med och ge Feministiskt initiativ plats i Riksdagen. Den här aktiviteten handlar om att få information som kan ge oss nya idéer. Vi behöver vara några stycken som är intresserade, minst tre till fyra stycken, för att Maria ska komma och vi behöver någon gratis lokal i Östersund där vi kan vara. Det går bra att vara hemma hos någon.

d. Urforlksturné med urfolkspolitisk talsperson och gles- och landsbygdspolitisk talesperson. Vi har föreslagit idén till Gaaltije som gärna är med. Det som behövs är någon som har tid och möjlighet att tillsammans med Gaaltije och föreläsare planera när och var det ska ske. Någon som vill arbeta vidare med den?

e. Staare 2018, 5-11 februari. Vi har fått en förhandsinbjudan från Gaaltije om att delta i en jubileumsvecka, 100 år efter det första samiska landsmötet i Staare (Östersund). Troligtvis kommer båda ovanstående talespersoner att kunna vara med. Vi kan ha ett bokbord, delta i paneler, kanske något mer. Det behövs någon som vill vara med och planera vårt deltagande tillsammans med Gaaltije, och, beroende på vad vi bestämmer oss att vara med på så behövs det aktivister.

f. Planeringen inför regionens 8-mars-evenemang pågår. Vi behöver någon som kan vara med i Regionens planering av eventet, samt aktivister till det vi beslutar oss att göra. Det är blir fjärde året vi deltar, det har vuxit för varje år och är otroligt roligt att vara på och träffa så många jämtar som brinner för feminism och jämställdhet. Tidigare år har vi haft ett bokbord sam bidragit med idéer och föreläsare. I fjol kom Soraya Post, vår ledamot i EU, och höll ett mycket uppskattat föredrag

g. 8 mars i Krokom kommer troligtvis att genomföras. Det genomfördes första gången i fjol på Magneten i Krokom med ABF och Riksteaterföreningen i Krokom som arrangörer. Om det genomförs även i år behöver vi någon som kan hålla kontakt med arrangörerna och samordna vår medverkan.

Om du har andra idéer om vad vi kan göra, hör av dig så ser vi om vi kan få till en grupp som genomför det.

Vi gör det tillsammans!

Ingrid Mårtensson, kontaktperson Fi Jämtland

1 maj 2014

Valkampanj 2014

Valkampanj 2014

8 mars Trondheim 2015

Åre Pride 2015

1 maj 2015

Almedalen 2015

Ljusmanifestation flyktingar 2015

1 maj 2016

1 maj 2016

Homepartyturné 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s