Aktiviteter

Aktivera mera!

Nu när vi inte längre är avdelning utan medlemsgrupp blir det kortare beslutsvägar för den som vill bedriva aktiv feminism för Fi Jämtland. Vill du vara med, aktivera dig mera, så finns följande redan föreslagna/planerade aktiviteter. Några behöver samordnare, andra behöver deltagare, så välj det som passar dig bäst! Om du är intresserad av att följa Fi hela vägen in i riksdagen kan du kommentera det här inlägget, kontakta oss via facebook (facebookgrupp HÄR, facebooksida HÄR) eller maila till jamtland@feministisktinitiativ.se.

Värva medlemmar (när som helst)

Vi har material i form av flyers, enkelt att ta en runda på stan någon dag/kväll och dela ut. Vi går aldrig ensamma, så minst två personer behövs. Bestäm en dag, en tid och en plats där det passerar många människor och samla ihop ett gäng F!or som vill vara med värva fler härliga feminister till vår organisation.

Möte partisekreterare Maria Petterson (26/11 2017)

Söndag 26 november kommer Fi partisekretreterare till Östersund för att informera oss om valårets aktiviteter och vad vi kan göra. Vill du vara med och träffa henne så anmäler du dig via mail så snart som möjligt. Lokal bestäms utifrån hur många vi blir.

Urforlksturné (våren 2018)

Vi har varit i kontakt med Gaaltije (det sydsamiska kulturcentret med kontor i Östersund) och de vill gärna vara med och anordna en turné med vår med urfolkspolitisk talsperson och gles- och landsbygdspolitisk talesperson. Vi behöver en samordnare som tillsammans med Gaaltije och föreläsare kan planera när och var det ska ske. 

Staare 2018 (5-11 februari 2018)

Vi har fått en förhandsinbjudan från Gaaltije om att delta i en jubileumsvecka, 100 år efter det första samiska landsmötet i Staare (Östersund). Troligtvis kommer urfolkspolitisk talsperson och gles- och landsbygdspolitisk talesperson att kunna vara med. Vi kan ha ett bokbord, delta i paneler, kanske något mer. Det finns en arbetsgrupp med ovanstående två talespersoner, representant för Fi gles- och landsbygdsgrupp samt representant från Unga feminister. Det vore bra om vi hade en representant för Fi Jämtland med i den gruppen också. Hör av dig om du vill vara den personen.

Valkonferens inför riksdagsvalet och extrainsatt kongress 2018 (24-25 februari 2018)

Valkonferensen och extrainsatta kongressen hålls i Malmö. Medlemmar representeras av ombud på valkonferensen och extrakongressen. Valkonferensen och den extrainsatta kongressen har två syften, val och fastställande av listor för riksdagsvalet 2018 samt val av partiledare för att ersätta Victoria Kawesa som lämnat det uppdraget. Varje ombud företräder sin avdelning, kommunförening eller medlemsgrupp på valkonferensen och extrakongressen. En god geografisk spridning och ett intersektionellt förhållningssätt ska tillämpas vid val av ombud. Alla som är medlemmar kan söka om att bli ombud. I dag vet vi inte hur många ombud Fi Jämtland kommer att få skicka, men fundera redan nu på om du kan vara ett av ombuden och anmäl ditt intresse på jamtland@feministisktinitiativ.se

Feminism för allas lika värde (4/3 2018)

Planeringen inför regionens 8-mars-evenemang pågår. Vi behöver någon som kan vara med i Regionens planering av eventet, samt aktivister till det vi beslutar oss att göra. Det är blir fjärde året vi deltar, det har vuxit för varje år och är otroligt roligt att vara på och träffa så många jämtar som brinner för feminism och jämställdhet. Tidigare år har vi haft ett bokbord samt bidragit med idéer och föreläsare. I fjol kom Soraya Post, vår ledamot i EU, och höll ett mycket uppskattat föredrag

Internationella kvinnodagen (8/3 2018)

ABF och Riksteaterföreningen i Krokom kommer troligtvis att genomföra ett 8 marsevenemang även 2018. Det genomfördes första gången i år på Magneten i Krokomr. Om det genomförs även 2018 behöver vi någon som kan hålla kontakt med arrangörerna och samordna vår medverkan.

Som du ser finns det många olika saker att göra, i stort och i smått. Fundera på vad just DU kan bidra och kontakta oss! Om du har egna idéer på vad vi/du ska göra, kanske där du bor, hör av dig med det också så hjälps vi åt!

Ingrid Mårtensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s