Aktiviteter / Aktuellt

Fi på Staare2018

Om drygt en vecka invigs Staare2018, 100-års jubileumet av det första samiska landsmötet på den svenska sidan av Saepmi. Det firas i en hel vecka med massor av olika inslag, för barn och för vuxna. Det är kultur och politik, historia och nutid, det finns något för alla. Du hittar hela programmet HÄR.

Feministiskt initiativ har med några programpunkter som mer fokuserar på samiska och urfolk internationellt upplevelser och berättelser än på vår politik. Feministiskt initiativs talesperson för urfolkspolitik, Carmen Blanco Valer leder en samtalspanel där samiska kvinnor delar med sig av sina personliga tankar kring frågor som har med jämställdhetsfrågor, feminism, samisk självstyre och andra prioriterade frågor utifrån ett kvinno- och queer samiskperspektiv. Det sker onsdag den 6 februari, klockan 1500-1600 i sal G 2351 på Campus, HÄR. Carmen föreläser dessutom om urfolkskvinnors perspektiv på feminism och kvinnokamp i Latinamerika på torsdag den 7 februari klockan 1500-1600 i sal L 210b på Campus, HÄR.

Utöver det så talar Carmen i Storsjöteaterns foajé på ”I Saepmie talar vi…”- den politiska arenan torsdag den 8 februari kl. 12.30-13.00, HÄR. Vi har öppet för Fika med Fi 1300-1500 onsdag i sal G 2351 på Campus, HÄR, och torsdag i sal L 210b på Campus, HÄR. RFSL är med under fikat och Carmen, Lovisa (Unga Feminister) och jag, Ingrid (talesperson gles- och landsbygdspolitik) turas om att finnas på plats för att svara på frågor om vår politik, berätta om den eller bara samtala om feminism. Det är ni som är gäster som bestämmer vad fikat ska innehålla.

Om du planerar komma på något av våra evenemang får du gärna klicka på länken vid varje evenemang, och gärna dela med dina vänner och bekanta!

Om du vill volontera kan du maila till jamtland@feministisktinitiativ.se. Vi behöver extra händer för att fixa i ordning de två lokalerna innan och efter vi använt dem, baka till fikat, vara med på fikat och serva gäster samt dela ut broschyrer på Storsjöteatern när Carmen talar. Gör så lite eller så mycket du vill och orkar!

Vi ses!

Ingrid Mårtensson
Kontaktperson Fi Jämtland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s