Studiecirkel

Välfärd som verktyg

Det här är andra delen i studiecirkeln som förbereder dig för valkampanj. Du hittar alla delarna HÄR allt eftersom de publiceras.

Börja med att läsa igenom kapitel B i partiprogrammet (som du hittar HÄR) ”Välfärd som verktyg”, sidan 9 till 10.

I det här kapitlet hittar du svaren på hur Feministiskt initiativ ser på välfärden i samhället, som verktyget som lägger grunden för ett jämlikt, jamställt samhälle utan diskriminering. Här finns även förklarat varför Fi inte vill dela upp politik i många olika områden utan istället se på politik som en helhet, och hur pengar inte är ett mål utan ett medel. 

I arbetet med politiken blir det alltså viktigt att inom varje delområde också ta med ett helhetsperspektiv och se hur det här området kan påverka andra områden, hur de påverkar varandra och hur de påverkar individer med olika förutsättningar inom områdena. Då går det inte att göra snabba budgetlösningar som kanske ser bra ut på kort sikt inom ett specifikt område, men som på långsikt eller inom en annan del av samhället skapar problem.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du med den synen på politiken? Om du funderar igenom det innan valmöten så är du bättre förberedd på att svara på frågor om hur Fi vill bedriva politik

Skriv gärna dina funderingar som kommentar eller i vår studiecirkel på facebook, HÄR

Ingrid Mårtensson
Studiecirkelledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s