Aktiviteter / Aktuellt / Valkampanj

Extrakongress och valkonferens 2018

I helgen var det två ombud från Fi Jämtland som deltog på extrakongress och valkonferens för Feministiskt initiativ. 

Extrakongressen var utlyst eftersom en efterträdare till Victoria Kawesa som partiledare skulle väljas. Gita Nabavi var föreslagen och de få som pläderade innan valet pläderade just för henne. Hon valdes med stor andel av rösterna. Gita har suttit som ordförande i nationella styrelsen och ersatte Sissela Nordling Blanco några månader i Stockholms kommunfullmäktige. Du kan läsa mer om henne HÄR, och se henne framträda som vår partiledare på Agenda HÄR, intervjun börjar vid 30:30.

Därefter tog valkonferensen vid, där valberedningen presenterade sitt förslag och de 61 nominerade därefter i tur och ordning fick en minut på sig att presentera sig. Du kan se hela valkonferensen HÄR och HÄR. Det sista som gjordes den första dagen var att rösta och dagen efter kunde den slutliga riksdagslistan presenteras. På de 20 första platserna hade det skett några omflyttningar, HÄR kan du se den fastställda listan.

Under söndagen fick vi även ta del av valplattformen, som du kan läsa HÄR, och vår valfilm, se den HÄR

I och med valkonferensen har valrörelsen så smått dragit igång. Det finns saker du kan göra om du vill vara del av den:

  • Kom ihåg att betala din medlemsavgift (HÄR och HÄR) så att vi får in pengar till valkampanj. Vi behöver samla in två miljoner för att nå de tre miljoner som behövs, så alla bidrag räknas! Du kan även köpa i shoppen och bidra den vägen, kolla in sortimentet HÄR. Du kan även bidra direkt till valfonden HÄR.

  • Skriva på och dela vårt Pensionsupprop HÄR.

  • Skriv på och dela ”Alla röster räknas”, som är en kampanj för att visa att det inte finns några bortkastade röster. Du hittar den HÄR.

Om du vill ta mer aktivt del i valrörelsen så har du möjlighet redan den här och nästa vecka:

  • Var aktivist för Fi på Regionens arrangemang, ”Feminism för allas lika värde” söndag den 4 mars klockan 10.00-17.00 på Storsjöteatern i Östersund. Anmäl ditt deltagande på jamtland@feministisktinitiativ.se. Du kan vara med så lite eller så mycket du vill. Vi gör det tillsammans.

  • Var aktivist på ABFs arrangemang torsdag den 8 mars 10.00-15.00 på Magneten i Krokom. Anmäl ditt deltagande på jamtland@feministisktinitiativ.se. Du kan vara med så lite eller så mycket du vill. Vi gör det tillsammans.

NUUU KÖÖÖR VIIII!

Ingrid Mårtensson
Kontaktperson Fi Jämtland och riksdagskandidat Feministiskt initiativ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s