Aktiviteter / Information / Pepp

Öppet möte, kom och ta del av peppen!

Klart vi kan ta plats i Jämtland!
Vi träffas den 11 juni klockan 17.00 på ABF, Midgårdsgatan 8 i Östersund.

♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀

I världen idag ser vi hur klyftorna växer i rasande fart mellan fattig och rik. Hur de åtta rikaste i världen äger lika mycket som de 50% fattigaste.

Vi ser hur högerextremer tar större och större plats i Europas parlament och att många av de övriga partierna inte protesterar utan istället tar efter och uttalar sig mer och mer uteslutande och rasistiskt.

Metoo-rörelsen visade med all tydlighet att ”världens jämställdaste land”, har lång väg kvar att gå, att kvinnor 2018 fortfarande måste vakta sin kropp mot främlingar, kollegor, chefer, bekanta och anhöriga.

Det behövs en motpol i svensk politik!

  • Någon som står upp för mänskliga rättigheter och inte tävlar om att sätta upp de högsta hindren för att kunna söka asyl i Sverige.

  • Någon som står för urfolks rättigheter, inte enbart när urfolken befinner sig på andra sidan klotet.

  • Någon som anser att mänsklig säkerhet är viktigare än nationell/territoriell säkerhet och att 15 stridsvagnar på Gotland inte skyddar oss mot miljö- och klimatförändringar.

  • Någon som inte tror att det är tillväxt som är den enda vägen att gå utan som förstår att vi istället måste tänka hållbarhet för att planeten ska överleva.

  • Någon som värnar om oss som bor i lands-och glesbygd och inte bara vill åt våra naturresurser.

Den ”någon” är Feministiskt initiativ. Vår politik är en vision om att en annan och bättre värld är möjlig. Ett samhälle som ser och omfamnar alla människor. Vi använder våra feministiska och antirasistiska perspektiv för att se jämställda, jämlika och hållbara lösningar på politiska konflikter, i Sverige såväl som globalt. Vi förhåller oss till och vidgar idén om vad politik är och kan vara. Vi breddar maktens språk och vi gör politik tillgängligt för alla.

Den 11 juni träffas vi för att tillsammans med Fi Partisekreterare Maria Pettersson planera hur vi ska få Jämtland och Sverige att förstå att det är vi som är räddningen! Ta med din partner, din vän, din förälder, ditt syskon eller din kollega. Ju fler vi blir desto roligare. Tillsammans kan vi förändra världen!

Mötet kommer att innehålla samtal om valrörelsen och hur F! syns och hörs i Jämtland. Alla som är nyfikna på F! är väldigt välkomna.

Kom och bidra med dina tankar och idéer. Vi bjuder på fika, så anmäl dig gärna på facebook, HÄR, eller via mail till jamtland@feministisktinitiativ.se

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft!

Ingrid Mårtensson
Kontaktperson Fi Jämtland och riksdagskandidat Feministiskt initiativ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s