Aktiviteter / Aktuellt / Pepp

Nu rullar vi igång valrörelsen!

I måndags hade vi medlemsmöte och påbörjade planeringen av sommarns valaktiviteter. Det kommer ett schema i facebookgruppen Feministiskt initiativ Jämtland HÄR, där du kan skriva in vad du vill vara med på som är planerat, eller skriva in aktiviteter som du själv vill göra. Kom ihåg bara att aldrig göra något helt ensam. Om du vill göra något där du bor, hör av dig så kanske jag, Ingrid, kan komma och vara med.

Det här var vad vi diskuterade på mötet:

Är det någon som vill stå på en kommunlista och/eller på regionlista?

Eftersom Fi fick så pass många röster i förra valet så kommer det att läggas ut listor med partinamnet i alla vallokaler och för alla val. Det innebär att även om vi inte ställer upp i en kommun så kommer vi att kunna få röster. Ett förslag från nationella styrelsen är därför att vi anmäler namn till valyndigheten så att vi har några som kan sitta i kommun eller region om vi skulle få så pass många röster. Är du intresserad av att representera Fi i din kommun eller i regionen? Maila jamtland@feministisktinitiativ.se i så fall så hör vi av oss till dig. Om någon blir invald så kommer det att finnas en form av ”kansli” som hjälper till med förberedelser och uttalanden, i form av mig, Ingrid, och Ellinor Ottosson. Till dig som är medlem i Fi Jämtland kommer snart ett mail där riktlinjer för kommun- och regionpolitik finns med som bilaga.

Synas, synas, synas

För att väljare ska veta att det går att rösta på oss måste de veta att vi finns, och därför behöver vi synas. Det kan vi göra genom sociala medier, men det når bara en ganska snäv krets. Vi kan även skriva insändare och debattartiklar och fösöka få in dem i tidningarna, helst i pappersupplagan. Om du vill skriva men är osäker på hur, eller om du har ett ämne du tycker vi borde skriva om, men inte vill skriva själv, kontakta oss via jamtland@feministisktinitiativ.se så hjälps vi åt. Om du redan har en text som du är redo att skicka in till tidningen, skicka gärna den ändå till jamtland@feministisktinitiativ.se så kan vui vara fler som skriver under. För att synas behöver vi även vara där väljare är. På gator och torg eller på homepartyn till exempel. Klä dig i rosa, ha på dig en pin, ta med dig Fi broschyrer vart du går, och om någon frågar om färgen på dina kläder eller din pin, ta chansen och prata om Fi och dela ut en broschyr. Du kan även tillsammans med någon stå utanför en affär en lördag och dela ut broschyrer eller dra ihop ett gäng på homeparty så kommer jag, Ingrid, till er och berättar om Fi politik.

Vi behöver vara fler!

Om du kan tänka dig vara aktivist i sommar och höst, anmäl dig till jamtland@feministisktinitiativ.se så vi kan ha ett volontärsregister när det dyker upp en aktivitet att göra. Kolla igenom din omgivning, din familj, din bekantskapskrets och dina kollegor och bjud in de du tror kan vara intresserade att vara volontäre så de kan anmäla sig också. Ju fler vi är desto mer kan vi fördela arbetet och desto mer syns vi.

Gudrun och Unga feminister

Den 11 juli kommer Unga feminister att besöka Östersund och då planerar vi vara med och göra något med dem. Den 8 augusti kommer Gudrun Schyman till stan och vi ska hitta på nått roligt med henne. Är du intresserad av att vara med, på en av dem eller på båda, anmäl dig till jamtland@feministisktinitiativ.se eller skriv in dig i schemat på facebookgruppen som nämns ovan.

Valstuga på torget

I Östersund kommer vi att kampanja när de andra partierna har sina valstugor uppe. Förra valkampanjen hade vi ett partytält som vi monterade upp varje lördag för några timmars kampanj innan vi monterade ner det. Tältet har sedan använts till och från under de senaste åren, men sist vi använde det var det så slitet att vi fick tejpa upp det, så nu har det nog gjort sitt. Vi skulle önska att vi hade något som kunde finnas på torget hela tiden, som de andra partiernas stugor, men vi har inte ekonomi för att köpa in och montera något liknande deras. Om du har idéer och förslag på vad vi skulle kunna använda, som går att förvara material i, regntätt, och som inte är så lätt att stjäla eller vandalisera, så tar vi tacksamt emot. En rosa husvagn vore ju drömmen. Till kampanjandet behövs förstås volontärer som kan vara på torget nu och då under de veckor som valstugorna finns där. Om du tror du kan vara med under den perioden (augusti och första veckan i september) så anmäl dig via jamtland@feministisktinitiativ.se eller skriv in dig i schemat på facebookgruppen som nämns ovan.

Valkampanj i länet

Har du idéer på något du vill göra där du bor så maila till jamtland@feministisktinitiativ.se eller skriv in dig i schemat på facebookgruppen som nämns ovan, så ser vi om vi kan se till att du får någon att göra det med. Gör inget helt ensam! Det går även att boka homeparty med mig, Ingrid, om du drar ihop 10-15 personer. Jag kommer dit ni är och berättar om Fi politik.

Förslag på aktiviteter

Riksdagsgruppen träffades för någon vecka sedan för att förbereda oss inför valkampanhjen och en sak vi gjorde var en workshop där vi tog fram hundratals förslag på olika aktiviteter som går att göra för aktivister. Så snart jag får den listan utskriven kommer jag att maila ut den till samtliga medlemmar, ni kan använda er av den för att planera aktiviteter om ni inte har egna idéer på vad ni vill göra.

Värva medlemmar

Om du möter någon som funderar på att bli medlem, visa dem hemsidan feministisktinitiativ.se och fliken ”bli medlem” där det finns flera olika sätt att snabbt bli medlem!

Bidra till valkassan

Jämfört med övriga partier har Fi minimalt med pengar att bedriva valkampanj för. Om du vill bättra på oddsen lite så går det att skänka pengar till valkampanjen. Antingen via hemsidan, eller via någon av de insamlingar som vi riksdagskandidater startat via facebook. Du hittar min insamling HÄR.

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft!

NU FÄRGAR VI JÄMTLAND ROSA!

Ingrid Mårtensson
Aktivist, riksdagskandidat och kontaktperson för Fi Jämtland

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s