Aktiviteter / Arga Tanten och Systrarna Strul

Arga Tanten, fyra riksdagskandidater och ett helt gäng med nazister

I dag var jag på feministisk after Almedalstal och passade på att prata med några av de andra riksdagskandidaterna för Fi om hur det är att utsättas för nazister när du är ute på Visbys gator och torg. Resultatet av vårt samtal hittar du här:

Arga tanten och fyra riksdagskandidater

När du lyssnar på podden kanske tankar väcks om att du skulle vilja vara med och stoppa den här utvecklingen och inte stå bredvid när rasism och nazism blir mer och mer normaliserat. Det kan du tillexempel göra genom att volontera i Fi Jämtlands valarbete.

Gudrun skulle kommit på turné till Östersund i början av augusti, men beroende på flera omständigheter blir det inte så. Dels för att hennes schema blir för tight, dels för att vi inte lyckats få volontärer som kan ordna allt innan, under och efter hennes besök och dels för att vi inte ställer upp till val i någon kommun i Jämtland och inte heller i regionvalet.

Det betyder att vi behöver kraftsamla för att kampanja själva. Det här kan du göra

1. Anmäl dig som volontär till jamtland@feministisktinitiativ.se. Tala om hur mycket tid du kan lägga och om du kan tänka dig att vara ansvarig/sammanhållande för någon del av valkampanjen.

2. Fundera på om du har tillgång till någon form av låsbar stabil förvaring som du kan tänka dig låna ut som valstuga. Tänk typ förråd, täckt släpvagn, husvagn, stor lår. Hör av dig till adressen ovan om du har förslag.

3. Hämta upp broschyrer och stå på ett torg, utanför en butik, vid en hembygdsgård, vid ingången till en marknad, mässa eller yra och dela ut. Obs, inte ensam, minst två stycken!

4. Bjud in till homeparty och boka in mig, Riksdagskandidat för Fi, så kommer jag och berättar om feminism som ideologi och politik. Maila ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se och boka tid och plats.

5. Kom med egna förslag på vad vi/du kan göra.

6. Vill du ställa upp för Fi i din kommun eller i regionen. Det är inte för sent, hör av dig på jamtland@feministisktinitiativ.se så berättar jag mer!

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft. Klart vi kan!
Ingrid Mårtensson, kontaktperson Fi Jämtland och Riksdagskandidat Feministiskt initiativ

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s