Aktiviteter / Pepp

Valspurt, sista rycket!

Vi är nu inne på den definitiva slutspurten inför valet. Nu kampanjar vi både för Riksdagen (där jag är kandidat på plats 44, kryssa gärna!) och till Östersunds kommun, med kandidaterna Marie Wiktorsson, Emil Dernfors, mig och Nova Hamrén. Du kan läsa om oss på den HÄR nya facebooksidan:  eller i det HÄR blogginlägget.

Om du vill läsa valplattformen vi går till val på i riksdagen hittar du den HÄR och till kommunen HÄR.

Vi behöver aktivister till den sista veckan. Allt du kan bidra med är till nytta. Vi som står på olika listor försöker öppna vagnen på torget i Östersund så ofta vi kan, men ska helst inte stå där ensamma (även om vi har visst skydd av att stå nära Vänstern). Om du kan hålla oss sällskap så kan vi fortsätta ta frågor, om du inte vill det. Maila till jamtland@feministisktinitiativ.se om du har möjlighet att hjälpa till nu under sista veckan.

Tack till alla som hjälpt till att stärka vår ekonomi, så att vi kandidater och aktivister inte behöver lägga ut av egna pengar, ni är räddarna i nöden! 

Många står fortfarande och tvekar på var de ska lägga sin röst. Enligt mig är alla som röstar rosa hjältar som räddar vår framtid. Varför det är så har jag skrivit om i ett blogginlägg som du kan läsa HÄR och det finns mycket bra information även HÄR. Använd gärna det som underlag om du har en vän, kollega, släkting eller bekant som egentligen håller på Fi men blivit skrämd av den massiva propagandan om ”bortkastad röst”. Vi har en representativ demokrati, om vi inte röstar på de vi tycker representerar oss bäst vacklar hela systemet. Ingen röst är bortkastad, så länge den representerar dina åsikter. Om alla som vill men inte riktigt vågar skulle rösta rosa skulle Fi komma in med råge.

Jag är ledsen över att vi enbart klarar av att ställa upp i Östersunds kommun det här valet. Alla övriga kommuner i Jämtland, och regionen, hade behövt några rosa mandat som motvikt. Om du sitter i någon av de övriga kommunerna och känner samma sak, hör gärna av dig och föreslå vad vi kan göra för att få igång Fi även i din kommun, och i regionen. Nu har vi en husvagn, så vi kanske kan komma ut till olika orter och värva medlemmar via den!

Efter som vi är mitt i valspurten har jag inte så mycket tid att skriva om våra aktiviteter, men några bilder kan jag i alla fall bjuda på.

Den sista augusti var Gita Nabavi, en av våra partiledare, i Östersund hela dagen. Vi gick på föreläsningar och invigning som Pride ordnade, och stor del av tiden ägnade vi åt att vara vid vår vagn på torget där Gita svarade på frågor från besökare.

Den första september var vi på Östersund och Sapmi Pride. Vi hade ett tält i Prideparken, bemannade vår vagn en stund mitt på dagen, var med i debatt på torget och gick i Pridetåget:

Om du vill vara med på nästa aktivitet, hör av dig!

Vi gör det tillsammans med kärleken som drivkraft!

Ingrid Mårtensson
Kontaktperson Fi Jämtland
Kassör Fi Östersund/Staare
Kommunkandidat för Fi Östersund/Staare
Riksdagskandidat för Fi 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s