På gång

Om du är intresserad av att aktivera dig och hittar något här du vill göra, maila jamtland@feministisktinitiativ.se

Boka en feminist!

Under valåretkan du boka en feminist för att hålla ett homeparty, föreläsa om feministisk politik, hålla workshop om feminism, eller vad annat du kan tänka dig. Boka HÄR eller via mail, ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se

Värva medlemmar (när som helst)

Vi har material i form av flyers, enkelt att ta en runda på stan någon dag/kväll och dela ut. Vi går aldrig ensamma, så minst två personer behövs. Bestäm en dag, en tid och en plats där det passerar många människor och samla ihop ett gäng F!or som vill vara med värva fler härliga feminister till vår organisation.

Spela in podd

Vill du vara med och spela in podd? Har du en fråga du brinner för? Eller ett ämne du vill lära dig mer om? Hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se så ordnar vi en inspelning. Du ska vara tillgänglig inom Jämtlands län för att det ska gå att genomföra!

Demonstration med kurdiska föreningen

”Kurdiska föreningen fördömer angreppet mot Afrin i Rojava.
Därför! Vi ska ha en demonstration på Stortorget i Östersund söndag kl 12:00.
Vi bjuder in alla demokratiska partier och organisationer att delta med oss i demonstrationen i solidaritet med kurderna som strävar efter fred.
Kurderna har slagits mot IS barbarerna och vunnit kriget i mänsklighetens namn.
De slogs för alla, nu Turkiet dödar kurder bomber över Afrin medans Sverige och världen ser på. Nu är det dags att den svenska regeringen, EU och övriga världen att fördöma och stoppa Erdoğans folkrättsbrott.
Alla välkomna
Länge leve Rojava och Afrin✊✌❤✌”

Tal av bland annat Ingrid Mårtensson, Riksdagskandidat Feministiskt initiativ. Anmäl gärna att du kommer HÄR.

Årsmötet för Unga Feminister Östersund.

Genomförs den 29 mars, 18.00-19.30 på campus i Östersund. Kontakta emily.dernfors@ungafeminister.se för mer information. Att vara medlem i Unga feminister är gratis, och du blir medlem HÄR. 

Föreslagna dagar i övrigt att uppmärksamma 2018 kan du hitta under fliken Kalender 2018 här ovan.

Eventuella aktiviteter

Urfolksturné (våren 2018)

Vi har varit i kontakt med Gaaltije (det sydsamiska kulturcentret med kontor i Östersund) och de vill gärna vara med och anordna en turné med vår med urfolkspolitisk talsperson och gles- och landsbygdspolitisk talesperson. Vi behöver en samordnare som tillsammans med Gaaltije och föreläsare kan planera när och var det ska ske. 

Som du ser finns det många olika saker att göra, i stort och i smått. Fundera på vad just DU kan bidra och kontakta oss! Om du har egna idéer på vad vi/du ska göra, kanske där du bor, hör av dig med det också så hjälps vi åt!

Studiecirkel

Är du intresserad av att hålla feministisk studiecirkel, och leda diskussioner i grupp, så hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se.

Du kan gå med i vår studiecirkel på nätet, HÄR, och läsa vår virtuella studiecirkel HÄR.

Dessutom kan du bidra där du är hela tiden genom att:

  • skriva insändare i lokaltidningar.

  • bidra till den gemensamma bloggen. Skriva hela inlägg, presentera dig själv eller tipsa om ämnen att skriva om. Maila jamtland@feministisktinitiativ.se med ditt material.

  • fota, gilla, dela och kommentera på sociala medier. Tagga till exempel #vigördettillsammans, #staypink, #klartvikan, #medkärlekensomdrivkraft, #röstarosa, @fijamtland, @feministerna

  • Dela ut broschyrer och flyers, sätta upp affischer, diskutera med släkt, vänner, bekanta, kollegor och alla du träffar. Hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se om du vill ha material! 

  • Ständigt informera varandra i lokalavdelningen om vad som pågår på olika orter. Från stort till smått, vi hjälps åt och lär av varandra. Använd gärna facebook för att visa vad ni gör på olika orter i länet.

Om du har önskemål på aktiviteter, eller har egna idéer som du tror skulle passa, kontakta oss via vår mail:

jamtland@feministisktinitiativ.se

En tanke på “På gång

  1. Pingback: Aktivism! | Feministiskt Initiativ Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s