Arkiv

Valkonferens, 24-25 februari i Malmö

Valkonferensen hålls i Malmö. Medlemmar representeras av ombud. Valkonferensen och den extrainsatta kongressen har två syften, val och fastställande av listor för riksdagsvalet 2018 samt val av partiledare för att ersätta Victoria Kawesa som lämnat det uppdraget. Varje ombud företräder sin avdelning, kommunförening eller medlemsgrupp på valkonferensen och extrakongressen. Fi Jämtlands valda ombud är Ingrid Mårtensson och Nova Hamrén. Förslaget till partiledare kan du se HÄR, förslaget till riksdagslista kan du se HÄR.

Feminism för allas lika värde, söndagen 4 mars, Storsjöteatern i Östersund

Vi har anmält till regionen att vi ska ha ett bokbord på 8-mars-eventet som sker på söndagen innan. Där behövs volontärer för kortare eller längre stund. Ställa i ordning bordet, vara på plats vid bordet, plocka ihop efteråt. Du väljer själv i vilken utsträckning du kan och vill vara med.

Internationella kvinnodagen (8/3 2018)

ABF och Riksteaterföreningen i Krokom kommer troligtvis att genomföra ett 8 marsevenemang även 2018. Det genomfördes första gången i år på Magneten i Krokomr. Om det genomförs även 2018 behöver vi någon som kan hålla kontakt med arrangörerna och samordna vår medverkan.

 ————————————————————-

Staare 2018, 5-11 februari

Jubileumsår – fira minnet det första samiska landsmötet på svenska sidan av Saepmie. Det blir ett år med festligheter där crescendot sker under jubileumsveckan 5 – 11 februari. Staare 2018 lyfter pionjärer, summerar hundra år och gör avstamp för framtiden. Det är olika former av evenemang hela veckan, därav två stycken som vi inom Fi anordnar. Läs hela programmet HÄR.

Onsdag 7/2, 13.00-15.00, Fika med Fi och RFSL i SAL G 2351 Mittuniversitetet, se evenemanget HÄR

Onsdag 7/2, 15.00 – 16.00, Samiska kvinnor samtalar om jämställdhet, feminism och urfolksfeminism – Panelsamtal i Sal G 2351 Mittuniversitetet

Samiska kvinnor delar med sig av sina personliga tankar kring frågor som har med jämställdhetsfrågor, feminism, samiskt självstyre och andra prioriterade frågor utifrån ett kvinno- och queersamiskt perspektiv. Problem och möjligheter kring jämlik deltagande i det samiska samhället med även avkoloniseringsdrömmar och kamp. Idén är att majoritetssamhället, inte minst feminister skall få de samiska perspektiv för att lära hur man kan bli en bra allierad i den samiska strävan efter självstyre. Samtalspanelen leds av Carmen Blanco Valer – F!:s Urfolkspolitisk talesperson. Plats Mittuniversitet Arrangör Feministiskt Initiativ. Läs mer och anmäl dig HÄR.

Vi har lokalen halva dagen och ordnar gratis fika och samtal innan panelsamtalet. Det behövs volontärer för att ordna lokalen innan och efter, hjälpa till att ta emot besökare och servera fika. På plats under hela tiden kommer det att finnas talesperson för Fi eller UF, som kan svara på besökarnas frågor om du känner dig ringrostig på vår politik. Vi behöver även några som kan baka enkelt fikabröd som vi kan bjuda på. Det går att få ersättning för ingredienserna mot kvitto.

Torsdag 8/2, 12.30-13.00 Fi talar på ”I Saepmie talar vi…”- den politiska arenan, Storsjöteatern

Carmen Blanco Valer, urfolkspolitisk talesperson. talar i Storsjöteaterns foajé, läs HÄR.

Torsdag 8/2, 13.00-15.00, Fika med Fi och RFSL i SAL L 210b Mittuniversitetet, se evenemanget HÄR INSTÄLLT

Torsdag 8/2, 11.00 – 12.00, Till försvar av Moder Jord- urfolkskvinnors perspektiv på feminism och kvinnokamp i Latinamerika, i SAL L 210b Mittuniversitetet

Runt om i världen, inte minst i Latinamerika växer det fram  kvinnorörelser som strävar efter jämlikhet, inte minst i anslutning till urfolkskampen. De finns i de traditionella markerna och de finns i städerna. Det de har gemensamt är strävan efter att bidra i deras folks kollektiva rättighetskamp och självstyre, samtidigt som de strävar efter att behålla och vinna respekt och rättigheter även inom sitt folk. Föredrag av Carmen Blanco Valer – F!:s Urfolkspolitisk talesperson. Plats Mittunivesitet Arrangör Feministiskt Initiativ. Läs mer och anmäl dig HÄR.

Under Carmens tal behövs volontärer som antingen kan vara i eftermiddagens sal och förbereda fika, eller dela ut broschyrer till de som lyssnar på Storsjöteatern. Vi har lokalen halva dagen och planerar ordna gratis fika och samtal innan föredraget. Det behövs volontärer för att ordna lokalen innan och efter, hjälpa till att ta emot besökare och servera fika. På plats under hela tiden kommer det att finnas talesperson för Fi eller UF, som kan svara på besökarnas frågor om du känner dig ringrostig på vår politik. Vi behöver även några som kan baka enkelt fikabröd som vi kan bjuda på. Det går att få ersättning för ingredienserna mot kvitto.

————————————————

Medlemsmöte med ombudsval, torsdag 18 januari klockan 1800

Inställt! Möte på fik med två deltagare, ombud valdes via mail

Vi har sex platser, så nominera dig gärna via mail jamtland@feministisktinitiativ.se, eller på själva mötet. Valkonferensen är den 24-25 februari i Malmö och på medlemsmötet kan vi även besluta om ekonomiskt stöd ska betalas ut till de som blir ombud, för att bekosta del av resa och uppehälle. Du kan berätta att du kommer på mötet genom att anmäla dig till det HÄR eventet. Vi fikar, väljer ombud och planerar våren. Plats: ABF, Midgårdsgatan 8, Östersund

—————————————-

Arbetsgrupper

Om du vill arbeta mer kontinuerligt kan du gå med i någon av våra arbetsgrupper:

Politik

Gruppen följer kommun- och regionpolitiken med de rosa glasögonen på. De läser protokoll, går på möten, funderar på vilka frågor som tar plats och vilka frågor som inte gör det. Vad ska vi driva för frågor när vi sitter med och hur ställer vi oss i de frågor som redan nu kommer upp? Det är bra om det kommer in medlemmar från fler av Jämtlands kommuner, i dag har vi aktiva i Östersund och i Berg. Om du vill vara med och arbeta i den här gruppen mailar du Marie Wiktorsson: marie.wiktorsson@gmail.com

Kommunikation/media

Gruppen ansvarar för vårt deltagande på sociala medier och via mail. Facebook, blogg, twitter och instagram samt medlemsmail. Utöver det kan gruppen vara behjälpliga när debattartiklar och insändare skrivs. Gillar du text eller bild eller både och vill föra ut vår syn på saker och ting så kan du anmäla dig till Ingrid Mårtensson: ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se

Aktiviteter/F!esta

Planerar deltagande i demonstrationer, broschyrutdelning, bokbord, fester och allt annat som ni kan komma på. Vi har gått i 1:maj tåg, deltagit på Pride, 8 mars, haft valtält, allt sånt ligger hos den här gruppen. Planera, organisera och hålla i genomförandet. Låter det kul? Anmäl dig då till Isabell Skog: isabell_skog@hotmail.com

Studiecirkel (utbildning/folkbildning)

Studiecirklar kan vända sig till medlemmar för intern utbildning och till andra för folkbildning. I den här gruppen planerar och genomför vi studiecirklar och föreläsningar utifrån det behov vi ser. Är du pedagogiskt lagd och vill vara med att öka vår gemensamma kunskapsbank kan du anmäla dig till Ingrid Mårtensson: ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se

Politik

Vill du ha en mer feministisk politik i din kommun? Skulle du gärna se att representantter från Feministiskt initiativ satt i din kommunfullmäktige? Det är nu det behöver börja byggas om vi ska kunna ställa samman kommunlistor inför nästa val. Om du vill vara med och arbeta för det så kan du maila vår ordförande Marie Wiktorsson: marie.wiktorsson@gmail.com. Hon ansvarar för vår kommun – och regionalpolitik.

Feminism för allas lika värde (4/3 2018)

Planeringen inför regionens 8-mars-evenemang pågår. Vi behöver någon som kan vara med i Regionens planering av eventet, samt aktivister till det vi beslutar oss att göra. Det är blir fjärde året vi deltar, det har vuxit för varje år och är otroligt roligt att vara på och träffa så många jämtar som brinner för feminism och jämställdhet. Tidigare år har vi haft ett bokbord samt bidragit med idéer och föreläsare. I fjol kom Soraya Post, vår ledamot i EU, och höll ett mycket uppskattat föredrag

Från 2017

Möte partisekreterare Maria Petterson (26/11 2017 Uppskjutet till våren, datum kommer senare)

Söndag 26 november I vår kommer Fi partisekreteterare till Östersund för att informera oss om valårets aktiviteter och vad vi kan göra. Vill du vara med och träffa henne så anmäler du dig via mail. Lokal bestäms utifrån hur många vi blir.

22 mars, klockan 1800-2100, ABF, Östersund: Årsmöte samt förberedelse ombud

Dags för årsmöte, med propositioner, motioner och val av ny styrelse. En kallelse kommer till alla medlemmar i god tid innan årsmötet. Vill du nominera dig till styrelsen, valberedning eller som revisor? Skicka din nominering med en kort presentation till jamtland@feministisktinitiativ.se. Vi behöver fler aktiva, då några av de nuvarande styrelsemedlemmarna flyttat från länet. Efter årsmötet kommer vi att diskutera motionerna som kommit till kongressen, så att ombuden är förberedda på hur de på bäst sätt kan företräda Fi Jämtlands medlemmar. Anmäl gärna ditt deltagande HÄR så vi vet hur mycket fika som behövs.

24-26 mars, Västerås: Fi Kongress 2017

För er som är valda till våra ombud blir det en helg fylld med rosa politik och fina möten!

<><><><><><><><><><>

5 mars klockan 1100-1800 Storsjöteatern, Östersund: Feminism för alla människors lika värde

Regionens evenemang med anledning av Internationella kvinnodagen. Vi är på plats med bokbord samt en del föreläsningar. Vi behöver volontärer till bokbordet. Om du vill och kan, anmäl dig HÄR. Det kan handla om en halvtimme, eller mer, du bestämmer. Det ger andra en chans att ta paus eller gå på en föreläsning. Vid bokbordet delar vi ut broschyrer, pins och ballonger, bjuder på rosa drömmar samt säljer från F!ffären. Vi svarar på frågor från besökare, men det brukar inte vara så svårt. Partiprogrammet finns på plats att slå i om det behövs.

8 mars klockan 1300-1600 Magneten, Krokom

ABF och Riksteaterföreningen i Krokom anordnar ett evenemang där fokus ska vara på den FN konvention som ligger till grund för FNs internationella kvinnodag. Vi behöver volontärer som kan bemanna bokbordet kortare eller längre stunder. Eftersom det är meningen att vi ska kunna prata utifrån vår politik kommer några av de fior som gått studiecirkel i feministisk politik alltid finnas vid bordet, men det behöver alltid vara minst två fior på plats. Evenemanget sker mellan 13.00 och 16.00 och du kan kommentera HÄR vilka tider du kan vara med. Du behöver inte vara medlem i Fi för att hjälpa till.

——————————

2 februari klockan 1800 ABF, Östersund: Medlemsmöte och val av ombud.

Vi går igenom vad en kongress är, vilken roll ett ombud har och vilka propositioner som är lagda. Sen väljer vi våra 8 ombud. Du måste vara medlem för att kunna rösta och bli vald till ombud. Betala din medlemsavgift HÄR om du är ny medlem, och HÄR om du vill förnya ditt medlemskap. Styrelsen har beslutat att delfinansiera våra ombuds resa och boende under kongressen, kom på mötet så får du veta mer. Vill du nominera dig, eller någon annan (som du tillfrågat) som ombud? Maila nomineringen till ingrid.martensson@feministisktinitiativ.se med en kort presentation, eller nominera direkt på mötet. Anmäl gärna ditt deltagande HÄR så vi vet hur mycket fika som behövs.

Från 2016

F!ka med Fi Jämtland

Den 9 december träffas vi på Café Tingshuset klockan 1600 för att fika, slappna av och prata feminism. Kom förbi och köp en kopp och fika med oss, eller kom bara förbi och säg hej! Vi har alltid något rosa med oss, så vi brukar vara lätta att hitta! HÄR hittar du evenemanget på facebook, om du vill vi ska hålla ögonen öppna efter dig kan du anmäla dig i evenemanget eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se.

Studiecirkel

I dagsläget finns ingen studiecirkelledare för höstterminen. Är du intresserad av att hålla feministisk studiecirkel, och leda diskussioner i grupp, så hör av dig till jamtland@feministisktinitiativ.se. Hösten var tänkt att rikta in sig mot lokal politik, i vårt län och i våra kommuner.

Du kan gå med i vår studiecirkel på nätet, HÄR, och läsa vår virtuella studiecirkel HÄR.

———————————————————

Podd

Podden har tagit sommarlov, men ska snart komma igång igen. Det finns ett antal färdiga inslag, intervjuer med personer som har nyckelroller inom Feministiskt initiativ. Tanken är att vi ska sitta några stycken och diskutera det som sagts under intervjuerna och sen koppla ihop intervju och samtal till poddavsnitt. Om du är intresserad av att vara med och diskutera någon av intervjuerna kan du maila till jamtland@feministisktinitiativ.se. De intervjuer som finns handlar om Fi studenters arbete, Unga feministers arbete, Miljö- och klimatpolitik, Utrikespolitik, Sexualpolitik, Lands- och glesbygdspolitik, Basinkomst, Hedersvåld, Hbtqungdomar och samhället, Projekt för hur asylsökande utvecklar lands- och glesbygd samt Hur går det att kombinera parlamentarism och aktivism.

Homeparty

10 oktober klockan 16.00 är det homeparty i Sveg. Det sker i Medborgarhuset i Ljushallen. Gudrun pratar i 90 minuter och minglar därefter en halvtimme innan hon reser söderut. Det kommer att åka minst en bil från Östersund också för den som volonterar för att arbeta på partyt. Maila jamtland@feministisktinitiativ.se om du vill vara volontär.

———————————-

Homeparty

10 oktober klockan 16.00 är det tänkt att ett homeparty ska hållas i Sveg. Gudrun pratar i 90 minuter och minglar därefter en halvtimme innan hon reser söderut. Vi behöver hitta en bra lokal i Sveg och gärna ha någon medlem på plats som kan ta emot material i förväg. Det kommer att åka minst en bil från Östersund också för den som volonterar för att arbeta på partyt. Maila jamtland@feministisktinitiativ.se om du har tips på lokal, kan ta emot material och/eller vill vara volontär.

F!ka

25 augusti är det F!ka med Fi. Där kan den som är nyfiken på feminism komma och fika med några från Fi Jämtland och diskutera feminism på ett lätillgängligt sätt. Vi träffas 1800 på Pause i Östersund (vid busstorget, Hamngatan 17). Vi sitter vid bordet med rosa inslag! Du kan hålla koll på evenemanget HÄR!

Älghälga

2-3 september är det Älghälga i Svenstavik, 10-19 på fredag och 10-17 på lördag. Fi Jämtland har bokat ett bord där vi kommer att ha engagerade feminister på plats för att berätta om Fi och svara på frågor. Vi delar ut ballonger, pins och broschyrer, det finns fika, och f!ffären (HÄR) är på plats för den som vill handla. Maila till jamtland@feministisktinitiativ.se om du kan vara med och hjälpa till, två dagar, en dag eller del av dag. Minst en bil kommer att åka från Östersund båda dagarna, så du kan få lift där. Annars kan du bara komma förbi och heja på oss!

——————————————————————–

Homeparty

Preliminärt kommer Gudrun Schyman att besöka Strömsund, Åre och Östersund den 15 juni. Mer information kommer. Vill du hjälpa till med arrangemanget? Anmäl intresse via mail till jamtland@feministisktinitiativ.se

F!ka

Vi bokar följande datum: tisdag 10 maj. Vi träffas 1900 på Pause i Östersund (vid busstorget)

————————————————————————————

Studiecirkel

2 maj: En ny syn på arbete.

F!ka med Fi Jämtland

Onsdag 20 april, inställd på grund av sjukdom.

—————————————————————————-

17 mars, kl 1800: Årsmöte. Om du vill vara med i styrelsen för näste verksamhetsår tar vi emot nomineringar redan nu. Maila till jamtland@feministisktinitiativ.se och tala om vem du nominerar och varför. Du får gärna nominera dig själv, om du nominerar någon annan ska du ha frågat den personen först.

14-17 april, några av dagarna: Åre Pride. Vi är på plats och informerar och säljer Fi-prylar och ska eventuellt genomföra Ung och queer i glesbygd och ett homeparty. INSTÄLLT, inget Åre Pride i år.

Studiecirkel

21 mars: Antirasism.

11 april: Sexualpolitik och hur det är att vara glesbygdsqueer.

———————————————————————————

29 februari, 1800-2000: Medlemsmöte. Vi träffas på ABF. Fokus är 8 mars och, eftersom det här även ingår i studiecirkeln, vi diskuterar internationella kvinnofrågor.

5 mars, kväll/natt: Eventuellt en förfest till 8 marsfirandet, genomfördes inte.

6 mars, dag: Regionens 8 mars evenemang på Storsjöteatern, vi deltar med bokbord, med work shop om ung och queer i glesbygd, samt med föreläsningar

Studiecirkel

29 februari: Även medlemsmöte. Vi planerar inför 8 mars och diskuterar internationella kvinnofrågor och politiken om dem.

F!ka

Torsdag 18 februari, tisdag 8 mars. Vi träffas 1900 på Pause i Östersund (vid busstorget)

——————————————————————————

F!ka

Vi preliminärbokar följande datum: Torsdag 21 januari, torsdag 18 februari, tisdag 8 mars, onsdag 20 april, tisdag 10 maj. Vi träffas 1900 på Pause i Östersund (vid busstorget)

Studiecirkel

Vi träffas på ABF i Östersund, Midgårdsgatan 8, tiden är 18-20. Nedanstående innehåll är preliminärt, vi diskuterar upplägget mer under den första träffen. Om någon vill delta via Skype kan vi försöka ordna det, hör av dig via mail i så fall, jamtland@feministisktinitiativ.se

18 januari: Diskuterar vad feministisk politik är och bestämmer vilka områden vi vill ta upp under våren. Kvar av de ämnen vi funderade på till hösten är Mäns våld mot kvinnor, Funktionalitet, Sexualpolitik, En ny syn på arbete och Säkerhetspolitik. Vi kan planera in någon av dem, eller helt andra.

8 februari: Säkerhetspolitik.

29 februari: Även medlemsmöte. Vi planerar inför 8 mars och diskuterar internationella kvinnofrågor och politiken om dem.

21 mars: Inte bestämt

11 april: Förberedelse för Åre Pride, vi pysslar armband och annat samtidigt som vi diskuterar sexualpolitik och hur det är att vara glesbygdsqueer.

2 maj: Inte bestämt

23 maj: Avslutning. Vi sammanfattar terminen!

Om du vill vara med och påverka innehållet kan du vara med på terminens första möte, eller gå med i studiecirkelgruppen på facebook HÄR.

Från 2015

20 december, 1300-1400: Demonstration för öppna gränser, startar på Stortorget i Östersund, anmäl dig gärna HÄR

————————————————————————

Fackeltåg

Onsdag den 25 november är det FN:s Internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor, eller, som den oftare kallas, FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Det är en viktig dag för vår politik, inte minst den säkerhetspolitik vi inom Feministiskt initiativ står för. Vi anordnar därför ett fackeltåg i Östersund kvällen den 25 november. Vi startar i Österängparken (ovanför järnvägsstationen) med samling från klockan 19.00 och tågstart klockan 19.15. Vi går genom stan till Stortorget och där finns utrymme för den som vill tala. Från Fi Jämtland kommer jag att tala, vi har bjudit in andra organisationer att också tala.

FIka

Om du vill komma och veta vilka vi är och diskutera feminism under lättsamma former kan du dyka upp på nästa ”Fika med Fi Jämtland” som sker torsdag 26 november, på Pause vid busstorget i Östersund med början 19.00. Anmäl dig HÄR eller via mail så vi vet vilka vi ska spana efter. Vi är de som sitter vid ett bord med Fi-broschyrer på…

Studiecirkel

Måndag 30/11, 1800-2000: Att söka asyl, vad kan vi göra?  Vi lär oss hur en asylprocess ser ut i dag, hur den skulle kunna se ut och vad vi kan göra åt det. Diskussion med inbjudna gäster. Anmäl ditt deltagande HÄR eller via ovanstående mail så vi vet att lokalen räcker till och att vi har tillräckligt med fika.

————————————————————————–

Studiecirkel

Alla träffar sker i ABFs lokal Sol på Midgårdsgatan 8 i Östersund. Om någon vill delta via Skype kan vi försöka ordna det, hör av dig via mail i så fall, jamtland@feministisktinitiativ.se

Måndag 9/11, 1800-2000: ”We just want to live”, filmvisning om rumänska romer i Sverige och Rumänien. Efterföljande diskussion med inbjudna gäster. Anmäl ditt deltagande HÄR eller via ovanstående mail så vi vet att lokalen räcker till och att vi har tillräckligt med fika.

FIka

Om du vill komma och veta vilka vi är och diskutera feminism under lättsamma former kan du dyka upp på nästa ”Fika med Fi Jämtland”som sker torsdag 29 oktober, på Pause vid busstorget i Östersund med början 19.00. Anmäl dig HÄR eller via mail så vi vet vilka vi ska spana efter. Vi är de som sitter vid ett bord med Fi-broschyrer på…

Medlemsmöte 

För alla som är medlemmar (alla andra evenemang är öppna för alla). Vi diskuterar kommundemokrati, skapar arbetsgrupper och planerar aktiviteter. Mötet hålls på ABF i Östersund (Midgårdsgatan 8) torsdag den 15 oktober klockan 1900. Anmäl dig HÄR eller via mail.

——————————————–

Studiecirkel

Alla träffar sker i ABFs lokal Sol på Midgårdsgatan 8 i Östersund. Om någon vill delta via Skype kan vi försöka ordna det, hör av dig via mail i så fall, jamtland@feministisktinitiativ.se

Måndag 19/10, 1800-2000: Lands- och glesbygdspolitik, inklusive jakt. Vi startar även med kommundemokrati, och med bokcirkel, om vi hittat en passande bok. Tipsa gärna om vilken bok du vill läsa. Vi läser delar av boken till varje träff och tar en kort diskussion. Anmäl ditt deltagande HÄR eller via ovanstående mail så vi vet att lokalen räcker till och att vi har tillräckligt med fika.

 

———————————————————

FIka

Varje månad under sommaren träffas vi för att fika och prata feminism, under avslappnade former. Skriv upp de här datumen i din kalender och titta förbi. Kolla efter rosa inslag så hittar du oss! Nu är bara augusti kvar!

10 augusti klockan 1600. Vi har picknick i Badhusparken, Östersund, om vädret förhindrar det ses vi på Café Jaktstugan, Biblioteksgatan 6, Östersund. Om du håller koll på facebook, HÄR, så uppdaterar vi var vi håller till!

Regnbågsdagen/Regnbågsparaden

Den anordnas av RFSL Östersund och Café Alexis i Östersund den 28 juli, läs mer HÄR.

Från kl. 12.00 –> Samling för paraddeltagare i Österängsparken – kom i god tid för att kunna ta del av viktig information! Ta med vatten!!

Kl. 13.00 –> Avgång Regnbågsparad.

Slutdestination är Residensträdgården, men vid extremt dåligt väder kan denna plats ändras. Håll utkik här för information!”

Vi går med som privatpersoner, inte som organisation, men du kan få låna en FI-väst om du vill, vi hittar varandra i Österängsparken innan paraden startar. Vill du vara med i Fi-väst får du gärna anmäla dig HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, så vi et hur många västar och ballonger vi ska ta med!

Manifestation 9 augusti, för en ny säkerhetspolitik

Den 9 augusti 1945 fällde USA den andra atombomben över Nagasaki i Japan. Mellan 60000-80000 människor räknas ha dödats av detonationen eller av skador från detonationen under de följande dagarna. Av den första atombomben, som fälldes den 6 augusti 1945, räknas dödssiffrorna till 90000-120000 under dagarna efter bomben detonerat. Det totala antalet döda har aldrig fastställts, då journalister och ögonvittnen censurerades. Utöver det har bomberna orsakat en ökning i cancer som bidragit till dödsfall beroende av bomberna.

Lokalavdelningar av Feministiskt initiativ över hela landet kommer att hålla olika former av manifestationer den 9 augusti för att markera att vapen, militarisering och våld inte är lösningen på konflikter. Vill du vara med och manifestera för Fi Jämtland kan du anmäla dig i det HÄR eventet, där vi ska diskutera var och hur vi ska manifestera!

Pride

Under sommaren genomförs (minst) två PRIDE evenemang i vårt område/närområde. Om du vill engagera dig för Fi Jämtland, hör av dig!

22 augusti är det Härjedalen PRIDE. Det pågår egentligen flera dagar och på flera orter, men det är på lördagen vi skulle vilja vara med. Här behöver vi fler aktivister, gärna från Härjedalen! Hör av dig om du vill vara en av dem, antingen via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, eller HÄR

Studiecirkel

Vår studiecirkel har tagit sommarlov och återkommer i höst. Om du vill hålla koll på när den startar och vara med och påverka innehållet kan du gå med i studiecirkelgruppen på facebook HÄR. Du kan även maila om du är intresserad: jamtland@feministisktinitiativ.se

——————————————————–

 

22 juni klockan 1600. Vi har picknick i Badhusparken, Östersund, om vädret förhindrar det ses vi på Café Jaktstugan, Biblioteksgatan 6, Östersund. Om du håller koll på facebook, HÄR, så uppdaterar vi var vi håller till!

23 juli klockan 1600. Vi har picknick i Badhusparken, Östersund, om vädret förhindrar det ses vi på Törners konditori, Storgatan 24, Östersund. Om du håller koll på facebook, HÄR, så uppdaterar vi var vi håller till!

Pride

Under sommaren genomförs (minst) två PRIDE evenemang i vårt område/närområde. Om du vill engagera dig för Fi Jämtland, hör av dig!

18 juli är det Ånge PRIDE. Där tänker vi stötta Fi Sundsvall om de planerar något, anmäl ditt intresse om du vill vara med. Antingen via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, eller HÄR.

———————————————————

 

Studiecirkel Feministisk politik!

FI Jämtland genomför under våren 2015 en studiecirkel i Feministisk politik. Eftersom vi diskuterar olika politiska delar och olika begrepp vid varje träff så går det bra att vara med de tillfällen som funkar. Vi håller till på ABF, Midgårdsgatan 8 i Östersund. Kolla den digitala tavlan i entrén så ser du våning och lokal!

Tiderna för studiecirkeln:
Måndag 30/3 18-21
Måndag 20/4 18-21
Måndag 11/5 18-21, flyttad till 18/5
Måndag 1/6 18-21

Om det är någon särskild del av politiken du vill att vi ska ta upp under nästa träff, något begrepp du vill att vi försöker reda ut eller någon artikel du vill diskutera, ta upp det HÄR, där kommer även studieanvisningar att läggas ut inför varje träff.

——————————————————————–

Föreläsning

Måndag 4 maj klockan 1900 träffas vi på ABF i Östersund (Midgårdsgatan 8, lokal Odin) för en föreläsning, med plats för frågor och diskussion, om aktuell genusforskning. Föreläsare är Angelika Sjöstedt Landén. Tala gärna om ifall du ska komma så vi vet hur mycket fika som behövs! HÄR finns ett evenemang att anmäla sig på, eller så mailar du till jamtland@feministisktinitiativ.se

——————————————————

1:a maj

Fredag 1 maj går vi med i Vänsterpartiets demonstrationståg i Östersund. Vi samlas strax före 13.00 på Busstorget för att ta på oss rosa västar, fördela ansvaret för banderoller och blåsa upp ballonger. Tåget går till Badhusparken där det är tal. Vid 15.00 föreläser Malin Björk om TTIP på Tingshuset för den som vill lyssna. Om du vill gå finns ett evenemang att anmäla sig till HÄR, eller så kan du maila till jamtland@feministisktinitiativ.se

 —————————————–

Åre Pride!

På lördag 11/4 1400 regnbågspärlar vi och diskuterar feministisk politik med sikte på Åre Pride! Vi träffas på Café Jaktstugans övervåning (Biblioteksgatan 6, inne på gården, Östersund).

Måndag 13/4 1900-2100 skapar vi en banderoll och fortsätter pärla på ABF, Midgårdsgatan 8, Östersund. Vi är i lokalen Loke. Vi skper, fikar och diskuterar feminism!

Den 16-19 april genomförs Åre Pride, och där ska FI Jämtland förstås vara med. Vill du vara aktivist?

Torget
Vi behöver aktivister som vill stå på Åre torg både den 17 och den 18 april. Vi ska vara på plats mellan 11 och 18, så det behövs medlemmar som kan stå delar av båda dagarna så att alla kan få avlösning! Om du är intresserad kan du anmäla dig HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se

Tåget
Självklart vill vi även vara med, som ett rosa inslag, i det färgglada pridetåget, som i Åre genomförs med skidor eller till fots i backarna. Vi behöver aktivister som kan bära vår banner och utöver det behöver vi så många som möjligt som kan pigga upp tåget med fina FI-ballonger! Tåget startar 1500 lördag 18 april, om du vill vara med kan du anmäla dig HÄR, eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se eller så dyker du upp i Åre på lördagen och får en ballong av oss på torget!

Till båda de här aktiviteterna behöver vi din anmälan senast 1 april, eftersom det är det datum vi senast kan anmäla vårt deltagande, och vi behöver vara tillräckligt många för att kunna genomföra, så se till att höra av dig, för det ÄR #kulnardethandernagot, men då behöver vi vara med och få det att hända!

—————————————————–

onsdag 1/4 1800 regnbågspärlar vi och diskuterar feministisk politik med sikte på Åre Pride! Alla får vara med, men för att vi ska veta hur mycket fika vi behöver är det bra om du anmäler dig HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se.

————————————————————

Årsmöte!

Du som är medlem har fått kallelse till årsmötet som vi har nu på tisdag 24 mars. Vi börjar 1800 och hoppas klara av alla punkter, inklusive fikat vi bjuder på, på 2,5 timme. Lokal ABF, Midgårdsgatan 8, Östersund. Precis vid entrén finns en digital tavla där du kan se våning och rum för mötet! Kom ihåg att betala din medlemsavgift, hur du gör det kan du läsa HÄR (ny medlem) och HÄR (förnya ditt medlemskap). För att vi ska kunna beräkna hur mycket fika som behövs får du gärna tala om att du tänker komma, det kan du göra HÄR eller via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se

 ————————————

16/3, måndag 1800-2000,  ABF Midgårdsgatan 8 Östersund

Studiecirkel i feministisk politik! Första träffen. Vi diskuterar begrepp, Feministisk politik och välfärd som verktyg. Fika finns på plats! Du kan anmäla dig via en kommentar i bloggen, via mail, jamtland@feministisktinitiativ.se, eller i facebookevenemanget HÄR.

———————————————-

8/3, Internationella kvinnodagen

Vi deltar vid ett arrangemang som Region Jämtland Härjedalen håller i, på Stora teatern, evenemanget finns HÄR.

Tre av oss åker till Trondheim och håller homeparty kvällen innan 8 mars (HÄR) och är huvudtalare på torget den 8 mars, tala gärna om för vänner och bekanta som befinner sig i närheten!

————————————-

24/2, tisdag 1800-2000, ABF Midgårdsgatan 8, Östersund

Planeringsträff! Vi träffas och planerar våra aktiviteter den 8 mars. Var med och dela dina idéer! Vi bjuder på fika! Eftersom några av våra medlemmar (Ingrid Mårtensson, Sofie Hamberg och Nova Hamrén) kommer att företräda Feministiskt Initiativ i Trondheim den 8 mars, så är det viktigt att vi får flera som kan täcka upp på hemmaplan! Anmäl dig gärna via evenemanget på facebook, HÄR, eller maila till jamtland@feministisktinitiativ.se så vi kan beräkna hur mycket fika vi ska ta med, men om du glömt att anmäla dig går det bra att ändå komma!

——————————————

22/2, söndag 1200-1500, ABF Midgårdsgatan 8, Östersund INSTÄLLD!

Utbildningsdag! Vi kommer att rapportera från kongressen, och sen påbörjar vi internutbildning inom feministisk politik. Vi går igenom några grundläggande begrepp och börjar titta på det politiska programmet. Om det finns intresse blir det här första delen av en studiecirkel, och på träffen diskuterar vi hur ofta vi ska träffas och vilka dagar och tider som passar bäst. Vi bjuder på fika! Anmäl dig gärna via evenemanget på facebook,HÄR, eller maila till jamtland@feministisktinitiativ.se så vi kan beräkna hur mycket fika vi ska ta med, men om du glömt att anmäla dig går det bra att ändå komma!

————————————————–

10/2, tisdag 1800-2000. ABF Midgårdsgatan 8, Östersund

Vi går igenom motionerna, diskuterar det vi ser som intressant och viktigt, hjälper kongressdeltagarna att förbereda sig och får möjlighet att vara med och påverka! Vi bjuder på fika! Det kommer att finnas ett evenemang på facebook, men kom förbi även om du missat att anmäla dig.

13-15/2: Kongress i Örebro

————————————————–

Vi hade en plan, för extra val och valkampanj. Nu blev det inte så, och då behövs en ny plan. Så här ser det ut i  stället!

10-11/1: Utbildningshelg, återkommer med information om lokal. INSTÄLLD

14/1 Sista anmälningsdag till Kongressen, läs mer HÄR!

9-11/2 Medlemsmöte någon av kvällarna, för att diskutera motioner inför kongressen, återkommer med datum, tid och plats.

13-15/2: Kongress i Örebro

16-21/2: Melodifestivalen i Östersund, aktiviteter kommer att ske, återkommer med var, när och hur. INSTÄLLT. Ja, inte melodifestivalen, men våra aktiviteter!

21-22/2: Utbildningshelg, genomgång av feministisk politik med information från Kongressen, återkommer med information om lokal och tider.

28/2: Eventuellt valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där. INSTÄLLD

7/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där.  INSTÄLLD

8/3: Internationella Kvinnodagen, återkommer med information!

14/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där. INSTÄLLD

21/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där. INSTÄLLD

22/3: Eventuellt dela ut valsedlar vid vallokaler, Valvaka på kvällen. INSTÄLLD

Utöver det här kommer det att vara ett årsmöte i slutet av mars och kanske även en pysselkväll för att hjälpas åt att färga Jämtland rosa, information kommer här, på Facebook och via mail.

Från 2014

20141215

Eftersom extra valet inte utlystes så kommer vårens planering att göras om. Återkommer med den nya planeringen så snart vi har den klar!

Valkampanj 2014/2015 inför det extra valet 22 mars 2015

20/12: Dela ut information om FI i Östersunds centrum. Om vi blir tillräckligt många så tar några Lillänge. Uppmuntrar andra att kampanja på sin hemort.

25/12: Dela ut information om FI på Lillänge/utanför Elgiganten.

30/12: Delta på Inspirationsmöte med Gudrun Schyman i Sundsvall. Föranmälan krävs, se information på facebook HÄR.

2/1: Sista dag att lämna motioner. Vi har möjlighet att påverka motionen om landsbygdspolitik.

10-11/1: Utbildningshelg, återkommer med information om lokal.

13-15/2: Kongress i Örebro, anmälan krävs, läs mer HÄR!

16-21/2: Melodifestivalen i Östersund, aktiviteter kommer att ske, återkommer med var, när och hur.

21-22/2: Utbildningshelg, med information från Kongressen, återkommer med information om lokal.

28/2: Eventuellt valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där.

7/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där.

14/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där.

21/3: Valtält på torget, Fior på andra orter uppmuntras kampanja där.

22/3: Eventuellt dela ut valsedlar vid vallokaler, Valvaka på kvällen.

Utöver det tillkommer eventuella nationella kampanjer som vi får information om, och minst en pysselkväll/dag för att ta fram material till kampanjen.

Dessutom kan alla bidra där de är hela tiden genom att:

  • skriva insändare i lokaltidningar.

  • bidra till den gemensamma bloggen. Skriva hela inlägg eller tipsa om ämnen att skriva om.

  • fota, gilla, dela och kommentera på sociala medier. Tagga till exempel #fikaka, #vigördettillsammans, #staypink, #extraval2015, @fijamtland, @feministerna

  • Dela ut broschyrer och flyers, sätta upp affischer, diskutera med släkt, vänner, bekanta, kollegor och alla du träffar. Hör av dig till styrelsen om du vill ha material! Just nu har vi inte så mycket, men delar ut det vi har. Vi jobbar på att få hem mer!

  • Ständigt informera varandra i lokalavdelningen om vad som pågår på olika orter. Från stort till smått, vi hjälps åt och lär av varandra. Använd gärna facebook för att visa vad ni gör på olika orter i länet.

———————————————————————————————————————-

JUST NU: Medlemsmöte 15 december klockan 1800, läs mer HÄR!

Som nybildad lokalavdelning har styrelsen påbörjat planering för aktiviteter. Det här är vad vi i första hand planerar:

– Deltagande vid Inspirationsmöte i Sundsvall 30 december, 2014.

– Deltagande vid Kongressen i Örebro 13-15 februari, 2015.

– Bjuda in till minst ett Medlemsmöte innan ordinarie Årsmöte 2015.

– Organisera aktiviteter till 8 mars, 2015.

– Bjuda in samtliga medlemmar till ordinarie årsmöte som genomförs under mars månad, 2015.

Utöver det förbereder vi för en studiecirkel, mer information kommer så småningom här, på facebook och via mail.

Från 2011

På våra möten under våren läser vi bland annat För en feministiskt politik och planerar andra aktiviteter.

16 februari 2011, kl 17:30 – 20:30: Möte

Vi fortsätter planera vårens aktiviteter och aktioner. Alla välkomnas! Vi möts upp på Mittuniversitetet, Östersund, i ljushallen i hus G.

9 februari 2011, kl 17:30 – 20:30: Feministisk antirasistisk cirkel

Fi Jämtland bjuder in alla intresserade till en feministisk antirastisk cirkel på Tingshusets Café i Östersund. Material och mer info mejlas ut till de som anmäler sig till jamtland (a) feministisktinitiativ.se

2 februari 2011, kl 17:30 – 20:30: Möte

Alla välkomnas! Vi möts upp på Mittuniversitetet, Östersund, i ljushallen i hus G. Vi fortsätter gå igenom dokumentet För en feministisk politik, kapitel D, och planerar andra aktiviteter.

19 januari 2011, kl 17:30 – 20:30: Möte

Vi ses utanför/i entrén till bibliotekshuset på Mittuniversitetet. Till mötet har vi läst avsnitt C. En ny syn på arbete som vi diskuterar i smågrupper och därefter gemensamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s